VIDEO SpaceX a testat cu succes prototipul Starhopper, Elon Musk se pregătește pentru zborul pe Marte

VIDEO SpaceX a testat cu succes prototipul Starhopper, Elon Musk se pregătește pentru zborul pe Marte
scris 28 aug 2019

Starhopper, prototipul unei rachete de testare produsă de SpaceX, s-a ridicat în aer și a zburat câteva zeci de metri marți după-amiază în cadrul unei lansări-test, a cărei reușită a adus compania lui Elon Musk cu un pas mai aproape de viziunea pe care antreprenorul sud-african o are legată de călătoriile oamenilor spre planeta Marte, informează DPA.

Zborul de marți a fost al doilea test pentru Starhopper și, totodată, cel mai înalt. Dispozitivul - un vehicul de testare a motorului Raptor, ce va fi inclus în prototipuri mai sofisticate - s-a ridicat de pe sol și a zburat prin aer, marți, până la altitudinea de 150 de metri, scrie Agerpres.

Bugetele alocate de români pentru o mașină nouă cresc considerabil. Spre ce se orientează CITEȘTE ȘI Bugetele alocate de români pentru o mașină nouă cresc considerabil. Spre ce se orientează

Dispozitivul de testare a fost scos din funcțiune după zborul său de marți, iar piesele sale componente vor fi utilizate în cadrul altor vehicule, în contextul în care SpaceX și-a accentuat activitatea la proiectul Starship, viitoarea rachetă care va fi construită pentru a transporta echipaje umane pe Marte.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
spacex
starhopper