VIDEO Stellantis a lansat platforma STLA Large, cu autonomie de până la 800 km

VIDEO Stellantis a lansat platforma STLA Large, cu autonomie de până la 800 km
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 22 ian 2024

Grupul Stellantis, care deține 14 mărci auto, cele mai multe având deja automobile electrice în gamă, a prezentat cea mai mare dintre platformele anunțate anterior, STLA Large, care va fi utilizată pentru noua generație de mașini electrice din clasele superioare.

Cele mai sofisticate și scumpe mașini ale grupului Stellantis, ale mărcilor premium, vor folosi de-acum înainte platforma STLA Large, o platformă modulară care va permite utlizarea de baterii de foarte mare capacitate (până la 118 kWh), cu o viteză de încărcare de 4,5 kWh pe minut și cu o accelerație de aproximativ 2 secunde de la 0 la 100 km. Platforma va utiliza arhitecturi pe 400 și pe 800 de volți, fiind considerată de companie cea mai flexibilă platformă de pe piață, fiind compatibilă cu limuzinele și SUV-urile de clasă D sau E.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO&FOTO - ANUNȚ Când încep lucrările la o nouă secțiune pe Autostrada Sibiu - Pitești. Imagini spectaculoase, cu sute de muncitori și utilaje CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO - ANUNȚ Când încep lucrările la o nouă secțiune pe Autostrada Sibiu - Pitești. Imagini spectaculoase, cu sute de muncitori și utilaje
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Stellantis spune că în intervalul 2024 – 2026 are planificate opt lansări de modele noi, de la cinci dintre mărcile grupului. Este vorba despre mașini ale mărcilor Dodge și Jeep, primele programate, precum și Chrysler din divizia nord-americană, și ale mărcilor Alfa Romeo și Maserati, în Europa.

Platforma permite o paletă largă de motorizări, poate avea tracțiune integrală și oferă un nivel ridicat al performanțelor dinamice.

„Obiectivele noastre pentru platformele noastre STLA sunt ambițioase și asta se așteaptă clienții noștri de la noi astăzi”, a declarat Carlos Tavares, CEO Stellantis. „Ambiția noastră este să creăm o familie de vehicule dintr-un set de componente bine concepute și suficient de flexibile pentru a acoperi mai multe categorii de vehicule și motoare, cu un nivel de performanță superior tuturor produselor noastre actuale și la care fiecare dintre clienții noștri ai noștri. brandurile iconice vor avea acces. Flexibilitatea și agilitatea acestei platforme sunt semnul său distinctiv și vor fi forța motrice a succesului nostru în tranziția electrică din America de Nord”.

ANUNȚ Alstom câștigă un nou contract pentru a livra locomotive României. Pe ce rute vor circula CITEȘTE ȘI ANUNȚ Alstom câștigă un nou contract pentru a livra locomotive României. Pe ce rute vor circula

STLA Large este una dintre cele patru platforme globale BEV, prezentate la EV Day 2021 , care vor sta la baza viitoarelor produse ale Stellantis. Aceasta este a doua platformă care va fi dezvăluită după lansarea în iulie 2023 a STLA Medium. STLA Large va fi implementată în mai multe fabrici din Europa și America de Nord și va fi disponibilă în variante multi-energie, inclusiv hibrid și combustie.

Platforma va oferi o paletă largă de dimensiuni, de la 4,76 la 5,12 metri, fiind ușor scalabilă, cu lățimi între 1,89 și 2,03 metri, având totodată posibilități de declinare pe diferite tipuri de caroserie. Ampatamentul va avea o plajă între 2,87 și 3,07 metri, iar garda la sol va putea fi setată între 14 și 28,8 centimetri. Modulele de antrenare electrică trei în unu (EDM) care integrează motorul, convertorul de putere și reductorul de viteză pot fi configurate ca tracțiune față, tracțiune spate și tracțiune integrală. Invertorul de putere folosește tehnologia semiconductoare cu carbură de siliciu pentru a minimiza pierderile de putere. Performanța sistemului de propulsie poate fi îmbunătățită pe toată durata de viață a vehiculului prin actualizări software în timp real.

Vicepreședinte Dacia: Noua generație Duster va fi vândută în Turcia sub marca Renault! Ce va fi cu Spring CITEȘTE ȘI Vicepreședinte Dacia: Noua generație Duster va fi vândută în Turcia sub marca Renault! Ce va fi cu Spring

Cea mai mică capacitate a bateriei anunțată este de 85 kWh, în timp ce valoarea maximă, de 118 kWh, țintește o autonomie de 800 km, putând fi actualizată pe măsură de ce noile tehnologii de baterii vor fi disponibile.

Stellantis spune că va investi peste 50 de miliarde de euro în următorul deceniu în electrificare pentru a atinge ținta de vânzări de mașini electrice pentru autoturisme, de 100% în Europa și 50% în SUA, până în 2030. Suportul asigurat pe partea de baterii acoperă aproximativ 400 GWh, prin șase fabrici de producție de baterii din America de Nord și Europa.

Anul acesta, Stellantis are în plan să ofere pe piață un total de 48 de vehicule complet electrice.

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis
platforma stla
maserati
jeep
dodge