VIDEO Uber, parteneriat cu NASA pentru dezvoltarea uberAIR, un serviciu cu mașini aeriene urbane, fără pilot

VIDEO Uber, parteneriat cu NASA pentru dezvoltarea uberAIR, un serviciu cu mașini aeriene urbane, fără pilot
scris 8 nov 2017

Uber a anunțat semnarea unui acord de colaborare cu NASA pentru a dezvolta împreună Sisteme Aeriene fără Pilot (Unmanned Aerial Systems - UAS) și tehnologie pentru Managementul Traficului fără Pilot (Unmanned Traffic Management - UTM), care vor permite manevrarea în siguranță la altitudini mici în mediul urban a unor vehicule aeriene fără pilot silențioase.

Uber își propune să înceapă testarea uberAIR în Dallas, Los Angeles și Dubai până în 2020. 

FOTO BMW lansează M3 CS, serie limitată, cu 460 CP și accelerație de 3,9 secunde CITEȘTE ȘI FOTO BMW lansează M3 CS, serie limitată, cu 460 CP și accelerație de 3,9 secunde

“Acest Acord de Spațiu deschide drumul unor viitoare colaborări între Uber și NASA pentru dezvoltarea următoarei generații de tehnologie aerospațială. uberAIR va efectua zilnic mult mai multe zboruri deasupra orașelor decât a efectuat până în prezent. Îndeplinirea acestui lucru în condiții sigure și eficiente va necesita o schimbare fundamentală în managementul tehnologiei aeriene. Experiența UBER în ceea ce privește ingineria software și experiența în domeniul aerian de zeci de ani a NASA reprezintă un pas în față foarte important pentru uberELEVATE” a declarat Jeff Holden, UBER Chief Product Officer.

UberELEVATE este programul UBER de cercetare si dezvoltare de tehnologie în domeniul transportului aerian.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
nasa
vehicul aerian urban