VIDEO VW bate recordurile istorice ale mașinilor de Formula 1. A depășit cu mașina electrică ID.R recordul pe circuitul Goodwood, deținut de McLaren - Mercedes de 20 de ani

VIDEO VW bate recordurile istorice ale mașinilor de Formula 1. A depășit cu mașina electrică ID.R recordul pe circuitul Goodwood, deținut de McLaren - Mercedes de 20 de ani
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 9 iul 2019

Volkswagen a reușit să depășească recordurile istorice înregistrate de mașinile de Formula 1 cu automobilul de curse complet electric ID.R. Evenimentul s-a produs la evenimentul „Goodwood Festival of Speed”, din Marea Britanie.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

Pilotul Romain Dumas, aflat la volanul modelului electric Volkswagen ID.R, a reușit să depășească toate recordurile de pe pista festivalului Goodwood, din sudul Angliei, unde anual sunt prezentate cele mai spectaxuloase automobile din lume. Modelul electric al VW a reușit să obțină un timp de 39,90 secunde, pe cei 1,86 kilometri ai pistei, depășind astfel, cu 1,7 secunde, recordul stabilit în urmă cu 20 de ani de un McLaren - Mercedes MP4/13, cu motor pe benzină, pilotat de Nick Heidfeld.

VW ID.R este un vehicul dedicat curselor auto, având un motor de 500 kW (680 CP), care a mai reușit performanțe și pe alte trasee celebre, începând cu Pikes Peak și continuând cu circuitul german Nurnurgring - Nordschleife.”În timp ce stabilea un record al uturor timprilor la Goodwood Festival of Speed, ID.R a arătat o dată în plus că motorul electric poate depăși chiar și cel mai puternic motor convențional”, a declarat Sven Smeets, director al VW Motorsport.

Pilotul VW, Romain Dumas, a spus, la finalul cursei că este mândru de recordul lui, mai ales că este vorba de o provocare specială. „Deoarece psita este scurtă, nu mi-am permis să fac nici cea mai mică greșeală, iar fiecare aspect al reglajelor ID.R au trebuit să fie perfecte”.

Mașina a fost setată în repetate rânduri pentru a face față provocărilor circuitului Goodwood, având o baterie mai ușoară față de Nurburgring și Pikes Peak, greutatea totală fiind de sub 1000 kg cu pilot cu tot. Mai mult, mașina nu a mai folosit Drag Reduction System, de la Nurburgring, circuitul având caracteristici proprii.

Bolt (fosta Taxify) adaugă o nouă opțiune de plată CITEȘTE ȘI Bolt (fosta Taxify) adaugă o nouă opțiune de plată

Anvelopele au fost furnizate de Bridgestone, care a dezvoltat cauciucuri speciale pentru această cursă. Bridgstone a echipat și modelul McLaren - Mercedes care deținea recordul din 1999.

Spectatorii de la Goodwwod au putut admira în cadrul festivalului noile modele ID ale VW, începând cu viitorul ID.3 și conceptele ID.BUZZ și ID.VIZZION.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw masini electrice
id vw
goodwood festival
record goodwood
id.r
id.3