Volkswagen extinde alianța cu producătorii de baterii pentru vehiculele electrice

Volkswagen extinde alianța cu producătorii de baterii pentru vehiculele electrice
scris 8 iul 2019

Grupul Volkswagen va crea societăți mixte și va ajuta la finanțarea producției de baterii, pregătindu-se pentru producția de masă a vehiculelor electrice, a declarat, pentru Reuters, Stefan Sommer, membru al Consiliului de Administrație.

VW va cumpăra baterii în valoare 50 de miliarde de euro (56,57 miliarde de dolari), iar printre partenerii săi strategici se află companiile Northvolt (Suedia), SKI, LG Chem, Samsung SDI (Coreea de Sud) și CATL (China), scrie Agerpres.

Registrul Auto Român: Numărul autovehiculelor electrice noi, cu 50% mai mare în primele 6 luni ale anului 2019 față de întreaga perioadă a anului 2018 CITEȘTE ȘI Registrul Auto Român: Numărul autovehiculelor electrice noi, cu 50% mai mare în primele 6 luni ale anului 2019 față de întreaga perioadă a anului 2018

Volkswagen va avea nevoie până în 2025 să producă în Europa baterii cu o capacitate totală de 150 gigawați oră (GWh) și de încă 150 în Asia. Până în 2030 aceste cifre se vor dubla.

Grupul german va retehnologiza 16 fabrici pentru a produce vehicule electrice și intenționează până în 2023 să demareze producția a 33 de mașini electrice, modele Skoda, Audi, VW și Seat.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
volkswagen
baterii