Volkswagen extinde alianța cu producătorii de baterii pentru vehiculele electrice

Volkswagen extinde alianța cu producătorii de baterii pentru vehiculele electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 iul 2019

Grupul Volkswagen va crea societăți mixte și va ajuta la finanțarea producției de baterii, pregătindu-se pentru producția de masă a vehiculelor electrice, a declarat, pentru Reuters, Stefan Sommer, membru al Consiliului de Administrație.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

VW va cumpăra baterii în valoare 50 de miliarde de euro (56,57 miliarde de dolari), iar printre partenerii săi strategici se află companiile Northvolt (Suedia), SKI, LG Chem, Samsung SDI (Coreea de Sud) și CATL (China), scrie Agerpres.

Registrul Auto Român: Numărul autovehiculelor electrice noi, cu 50% mai mare în primele 6 luni ale anului 2019 față de întreaga perioadă a anului 2018 CITEȘTE ȘI Registrul Auto Român: Numărul autovehiculelor electrice noi, cu 50% mai mare în primele 6 luni ale anului 2019 față de întreaga perioadă a anului 2018

Volkswagen va avea nevoie până în 2025 să producă în Europa baterii cu o capacitate totală de 150 gigawați oră (GWh) și de încă 150 în Asia. Până în 2030 aceste cifre se vor dubla.

Grupul german va retehnologiza 16 fabrici pentru a produce vehicule electrice și intenționează până în 2023 să demareze producția a 33 de mașini electrice, modele Skoda, Audi, VW și Seat.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
baterii