Virgin Galactic a obținut acordul Administrației Federale pentru Aviație din SUA să transporte oameni în spațiu. Acțiunile companiei au urcat cu aproape 36%

Virgin Galactic a obținut acordul Administrației Federale pentru Aviație din SUA să transporte oameni în spațiu. Acțiunile companiei au urcat cu aproape 36%
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iun 2021

Virgin Galactic a obținut licență din partea Administrației Federale pentru Aviație (FAA) să transporte oameni în spațiu, informație care a dus la o creștere de aproape 36% a acțiunilor companiei miliardarului Richard Branson, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Licența comercială pe care o avem din 2016 rămâne în vigoare, dar acum este aprobată pentru a ne permite să transportăm pasageri comerciali atunci când suntem gata să facem acest lucru. Acesta este, evident, o etapă interesantă și un compliment uriaș pentru echipă”, a declarat pentru CNBC CEO-ul Virgin Galactic, Michael Colglazier.

În timp ce FAA a acordat anterior Virgin Galactic o licență de lansare pentru a efectua zboruri spațiale, extinderea licenței permite companiei să transporte ceea ce autoritatea de reglementare numește ”participanți la zboruri spațiale”, scrie News.ro.

FOTO Dotarea deficitară a transportului public și neglijența își spun din nou cuvântul. Un bărbat a fost rănit într-un tramvai de o bucată de șină care a intrat prin podea CITEȘTE ȘI FOTO Dotarea deficitară a transportului public și neglijența își spun din nou cuvântul. Un bărbat a fost rănit într-un tramvai de o bucată de șină care a intrat prin podea

Compania a finalizat un program de verificare și validare cu 29 de elemente pentru FAA, eliminând ultimele două etape FAA cu cel mai recent test de zbor spațial, în luna mai.

Colglazier a observat că ultimele două etape erau specifice sistemelor de control al zborului și ale sistemelor de navigație inerțiale ale navei spațiale.

Acțiunile Virgin Galactic au crescut cu până la 36% după anunț, cel mai mare avans consemnat vreodată într-o singură zi.

Titlurile  Virgin Galactic au depășit 55 de dolari pe unitate, după un început de an tumultuos, în care care acestea au urcat peste 60 de dolari în februarie și apoi au scăzut până la un minim de aproape 15 dolari luna trecută, înainte de a reveni.

Antrenorul șef al astronauților Virgin Galactic, Beth Moses, este singura persoană care nu este pilot care zboară pe unul dintre zborurile spațiale ale companiei. Până în prezent, cinci angajați Virgin Galactic, inclusiv patru piloți, au devenit astronauți recunoscuți de FAA - SUA considerând oficial o altitudine de 80 de kilometri ca fiind granița cu spațiul.

Dacia are un nou designer șef, după ce a rămas rapid fără \ CITEȘTE ȘI Dacia are un nou designer șef, după ce a rămas rapid fără "creier". Noul designer îl depășește însă în performanțe

Nava spațială Unity a Virgin Galactic este proiectată pentru a transporta până la șase pasageri alături de cei doi piloți.

Compania are aproximativ 600 de rezervări pentru bilete pentru zboruri viitoare, vândute la prețuri cuprinse între 200.000 și 250.000 de dolari fiecare.

Cu trei teste de zbor spațial finalizate până în prezent în ultimii doi ani, Virgin Galactic are acum încă trei teste de zbor spațial planificate înainte de a finaliza dezvoltarea.

Compania a anunțat anterior că următorul său zbor spațial va transporta patru pasageri pentru a testa cabina navei spațiale, al doilea îl va avea la bord pe fondatorul Sir Richard Branson, iar al treilea va transporta membri ai Forțelor Aeriene Italiene pentru pregătirea profesională a astronauților.

Cu toate acestea, un articol publicat la începutul acestei luni de un unui blogger din Mojave, California - unde Virgin Galactic își fabrică vehiculele spațiale - a relatat că aceasta are în vedere reorganizarea programului de zbor pentru a-l lansa pe Branson în weekendul din 4 iulie.

Articolul a apărut la scurt timp după ce Jeff Bezos a anunțat că se va afla la bordul primului zbor spațial cu pasageri al Blue Origin, planificat să aibă loc pe 20 iulie - sugerând că Branson ar putea încă să încerce să-l învingă pe Bezos în zborul personal către spațiu.

Colglazier a declarat că aprobarea FAA înseamnă că ”programul de testare a zborului se schimbă acum” pentru a demonstra ”experiența în cabină” a navei spațiale.

”Știu că există foarte mult interes și speculații acolo, dar nu am anunțat nici data, nici oamenii care vor fi la bord”, a spus Colglazier.

Sistemul de transport din București - Ilfov, reorganizat. Pentru prima oară după 1990 apare conceptul de linii care funcționează numai în anumite zile ale săptămânii CITEȘTE ȘI Sistemul de transport din București - Ilfov, reorganizat. Pentru prima oară după 1990 apare conceptul de linii care funcționează numai în anumite zile ale săptămânii

”Abordăm acest lucru foarte metodic, cu siguranța ca primă considerație și când avem toate acele casete bifate și toți pașii în loc - atunci putem merge mai departe și să anunțăm”.

Întârzierile de dezvoltare au dus la amânarea zborurilor spațiale comerciale de la mijlocul anului 2020 până la începutul anului 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
virgin galactic
spatiu