Regiunea Bruxelles va interzice automobilele diesel din 2030 și cele pe benzină din 2035

Regiunea Bruxelles va interzice automobilele diesel din 2030 și cele pe benzină din 2035
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 iun 2021

Guvernul regional din Bruxelles a anunțat interzicerea automobilele diesel în regiune începând din 2030 și a automobilelor pe benzină din 2035, în încercarea de a atinge obiectivul Uniunii Europene privind neutralitatea emisiilor de carbon în 2050, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De asemenea, interdicția se va aplica și vehiculelor care rulează cu GPL precum și automobilelor hibride începând din 2035, scrie Agerpres.

VIDEO Ferrari a dezvăluit un nou hibrid pentru a-și extinde oferta de modele electrificate CITEȘTE ȘI VIDEO Ferrari a dezvăluit un nou hibrid pentru a-și extinde oferta de modele electrificate

"Prin acest nou pas în transformarea Bruxelles-ului într-o zonă cu emisii reduse, confirmăm dorința regiunii de a opta pentru o tranziție climatică care este una corectă din punct de vedere social", a declarat președintele regiunii Bruxelles, Rudi Vervoort.

Scuterele diesel vor fi și ele interzise în regiunea Bruxelles începând din 2025, în timp ce scuterele cu motoare pe benzină vor fi interzise din 2028 iar motocicletele vor fi permise numai până în 2035.

Potrivit Agenției pentru protecția mediului din Bruxelles, transportul rutier este responsabil pentru 30% din emisiile totale de CO2 în regiunea Bruxelles, iar aceste emisii au rămas la un nivel constant începând din 1990.

Potrivit unui plan, denumit 'The Low Emission Mobility Brussels', autoritățile regionale susțin că acesta ar putea evita 100 până la 110 morți premature pe an, legate de poluarea aerului în Bruxelles, și ar ajuta la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în sectorul transporturilor cu 65% până la 75% până în 2030.

Simona Halep s-a retras de la turneul de la Wimbledon CITEȘTE ȘI Simona Halep s-a retras de la turneul de la Wimbledon

Pentru a compensa pentru eliminarea autovehiculelor cu motoare diesel și pe benzină, Guvernul regiunii Bruxelles intenționează să instaleze 20.000 de stații de încărcare electrice în regiune și de asemenea să investească sume mari în mobilitate, inclusiv aproape un miliard de euro în transportul public numai în 2021 pentru a îmbunătăți oferta și accesibilitatea.

În luna martie a acestui an, un grup de nouă state membre UE au cerut Comisiei Europene să stabilească o dată fermă de la care să fie interzisă vânzarea de noi automobile echipate cu motoare diesel și pe benzină în Uniunea Europeană, în ideea de a alinia sectorul transporturilor cu obiectivele climatice.

Comisia Europeană urmează să propună standarde mai stricte privind emisiile de CO2 pentru noile autoturisme din Europa, în cadrul unui pachet mai amplu de politici ce va fi anunțat în data de 14 iulie, pentru atingerea obiectivului său privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în UE cu cel puțin 55% în 2030, comparativ cu nivelul din 1990, și să direcționeze blocul comunitar spre neutralitate climatică în 2050.

viewscnt
Afla mai multe despre
automobile diesel
bruxelles