Volkswagen a confirmat oficial oferta de preluare a Europcar, la un preț de 50 cenți pe acțiune

Volkswagen a confirmat oficial oferta de preluare a Europcar, la un preț de 50 cenți pe acțiune
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 30 iul 2021

Un consorțiu condus de Volkswagen Group a încheiat un acord cu rețeaua de rent-a-car Europcar pentru o ofertă de achiziție care evaluează compania la 2,9 miliarde de euro, inclusiv datoriile, potrivit unui anunț al companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grupul Volkswagen a anunțat că a făcut o ofertă celor de la Europcar Mobility Group, în cadrul unui consorțiu format din VW AG, Attestor Limited și Pon Holdings. Oferta a fost făcut la 0,50 euro pe acțiune, dar prețul ar putea fi majorat la 0,51, dacă mai mult de 90% din capitalul social și drepturile de vot sunt transferate în urma tranzacției. Europcar a anunțat că board-ul companiei a recomandat acceptarea ofertei. Prețul oferit este cu 27% peste prețul de închidere din 22 iunie 2021, de 0,39 euro, din ultima zi înainte de începerea primelor discuții, făcute publice.

Tranzacția propusă a fost aprobată de Consiliul de Supraveghere al Volkswagen AG într-o ședință extraordinară.

FOTO VW ID.BUZZ - lansat anul viitor. Va avea trei versiuni, cu autonomie de nivel 4 CITEȘTE ȘI FOTO VW ID.BUZZ - lansat anul viitor. Va avea trei versiuni, cu autonomie de nivel 4

Herbert Diess, CEO Volkswagen Group: „Construirea unei platforme de mobilitate de top este o prioritate-cheie a strategiei NEW AUTO pe care am anunțat-o. Cu capacitățile sale avansate de gestionare a flotei și rețeaua puternică de stații, Europcar va contribui la accelerarea atingerii de către Volkswagen a obiectivelor sale ambițioase de servicii de mobilitate.”

Europcar este cea mai importantă companie de servicii de mobilitate și închiriere de mașini din Europa, cu peste 3.500 de stații în peste 140 de țări și o flotă de peste 350.000 de vehicule în 2019, deservind peste 5 milioane de clienți pe an. Pragul minim de acceptare pentru oferta de preluare este de 67%, iar acționarii existenți care dețin 68% la Europcar s-au angajat să accepte oferta de preluare, se mai arată în anunțul VW.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw europcar
preluare europcar