Volkswagen a devansat Toyota în privința vânzărilor globale din primul trimestru

Volkswagen a devansat Toyota în privința vânzărilor globale din primul trimestru
scris 26 apr 2016

Volkswagen (VW) a devansat Toyota în privința vânzărilor globale din primul trimestru, poziția de lider deținută în ultimii patru ani de producătorul auto japonez fiind pusă în pericol de o serie de blocaje în activitățile din Japonia, unele provocate de cutremure, relatează Bloomberg.

Vânzările Toyota au scăzut cu 2,3%, la 2,46 milioane de vehicule, în perioada ianuarie-martie, a declarat marți purtătorul de cuvânt Kayo Doi, scrie News.ro

Volkswagen a anunțat în această lună o creștere a vânzărilor de 0,8%, la 2,5 milioane de vehicule, în timp ce livrările General Motors au scăzut cu 2,5%, la 2,36 milioane unități.

În februarie, Toyota a oprit timp de o săptămână activitățile la fabricile de asamblare din Japonia și anticipează că va pierde producția altor 80.000 de vehicule, din cauza opririi producției în urma cutremurelor din insula Kyushu, cele mai grave după cele din martie 2011.

Activitățile Toyota au fost afectate în februarie de o explozie și un incendiu la o fabrică a companiei Aichi Steel, care au perturbat aprovizionarea cu componente. Producția Toyota a scăzut în februarie cu 17%, la 298.839 de vehicule.

Aceste probleme testează capacitatea Toyota de a rămâne pentru al cincilea an cel mai mare producător auto la nivel mondial, în funcție de vânzări, în timp ce livrările VW sunt susținute de creșterea din China și Europa, în pofida scandalului emisiilor.

Bugetul în primul trimestru: Cheltuielile cu salariile și cu pensiile s-au umflat cu câte un miliard de lei față de anul trecut CITEȘTE ȘI Bugetul în primul trimestru: Cheltuielile cu salariile și cu pensiile s-au umflat cu câte un miliard de lei față de anul trecut

”Situația a afectat componente, modele și fabrici. Sunt făcute toate eforturile pentru planul de recuperare”, a declarat duminică directorul general al Toyota, Hiroji Onishi.

Vânzările Volkswagen au crescut în primul trimestru cu 6,4% în China și cu 3,5% în Europa de Vest, iar producătorul auto german a depășit Toyota pentru a doua oară în ultimul an.

Totuși, provizioanele de 16,2 miliarde de euro constituite pentru acoperirea costurilor scandalului emisiilor umbresc victoria în fața Toyota.

Respectarea standardelor legate de consumul de carburant și emisiile poluante atrage o atenție mai mare decât vânzările, după ce VW a recunoscut în septembrie anul trecut că s-a folosit de softuri ilegale instalate pe 11 milioane de vehicule diesel la nivel mondial pentru a reduce nivelul emisiilor în timpul testelor de poluare.

Mazda MX-5, cel mai bine vândut roadster din istorie, produs în 1 milion exemplare CITEȘTE ȘI Mazda MX-5, cel mai bine vândut roadster din istorie, produs în 1 milion exemplare

Mitsubishi Motors a admis săptămâna trecută să a falsificat testele privind eficiența consumului de carburant pentru automobile mini comercializate pe piața japoneză.

Daimler investighează procesul de certificare a emisiilor automobilelor, la solicitarea autorităților americane, în timp ce autoritățile franceze au efectuat percheziții la birouri ale grupului PSA.

Toyota a început luni să repună în funcție liniile de asamblare oprite după cutremurile din insula Kyushu din sudul Japoniei, reluarea producției urmând să aibă loc în etape, până joi.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
toyota