Volkswagen a încheiat un acord de 3,5 miliarde de dolari cu statul Ohio și scapă de acuzațiile de mascare a emisiilor vehiculelor diesel

Volkswagen a încheiat un acord de 3,5 miliarde de dolari cu statul Ohio și scapă de acuzațiile de mascare a emisiilor vehiculelor diesel
scris 22 ian 2022

Volkswagen a ajuns la un acord de 3,5 miliarde de dolari cu statul Ohio, pentru închiderea acuzațiilor referitoare la încălcarea legii prin manipularea software-ului computerizat al vehiculelor sale pentru a masca emisiile de dioxid de carbon, a declarat procurorul general al statului, transmite Reuters.

În noiembrie, Curtea Supremă a SUA a respins oferta Volkswagen de a evita procesele intentate de oficiali din trei state, inclusiv Ohio.

Filiala din SUA a Volkswagen a susținut că, în temeiul Legii privind aerul curat, legea emblematică a mediului din SUA, numai guvernul federal poate depune reclamații privind emisiile poluante.

VW a menționat că a ajuns deja la un acord de peste 20 de miliarde de dolari cu Agenția pentru Protecția Mediului din SUA și cu proprietarii de vehicule.

”Acest acord rezolvă pe deplin pretențiile Ohio și pune această problemă în spatele companiei, în timp ce ne concentrăm pe construirea unui viitor de mobilitate durabilă”, a declarat VW vineri.

Texas și două comitate din Utah și Florida au procese pe rol.

Greva declanșată de angajații STB continuă și sâmbătă, deși Tribunalul București a decis că este ilegală. Câte mașini au ieșit pe traseu CITEȘTE ȘI Greva declanșată de angajații STB continuă și sâmbătă, deși Tribunalul București a decis că este ilegală. Câte mașini au ieșit pe traseu

Suma prevăzută în acord este doar o mică parte din ceea ce a solicitatanterior Ohio. VW a spus în actele judiciare anterioare că pretențiile lui Ohio ar fi putut să însumeze ”350 de milioane de dolari pe zi, sau mai mult de 127 de miliarde de dolari pe an, pe o perioadă de mai mulți ani”.

Procurorul general din Ohio, Dave Yost, a spus că ”daunele aduse mediului și încrederii consumatorilor ne-au impus să tragem la răspundere Volkswagen și acest acord face asta”.

Agenția pentru Protecția Mediului din Ohio și biroul general al procurorului vor împărți banii pentru soluționarea procesului din 2016.

În 2015, Volkswagen a dezvăluit că a folosit un software sofisticat pentru a evita cerințele privind emisiile în aproape 11 milioane de vehicule din întreaga lume. De asemenea, a indus în eroare EPA, care a început să pună întrebări în 2014.

Pe lângă echiparea vehiculelor cu dispozitive ilegale înainte de a fi vândute, VW a instalat și actualizări de software după vânzare.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen