Volkswagen a înființat în SUA o subsidiară pentru investiții în infrastructura pentru vehicule nepoluante

Volkswagen a înființat în SUA o subsidiară pentru investiții în infrastructura pentru vehicule nepoluante
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 feb 2017

Volkswagen Group of America a anunțat marți înființarea unei subsidiare care va administra investiții de 2 miliarde de dolari în infrastructura pentru vehiculele nepoluante și programe de conștientizare, pe parcursul unui deceniu, în cadrul unui acord în justiție legat de scandalul emisiilor automobilelor diesel, transmite Automotive News.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Subsidiara va instala în SUA peste 500 de stații de încărcare la nivel național, scrie News.ro.

VW va lansa o inițiativă "Green City" într-un oraș din California, pentru proiecte pilot, între care un serviciu cu vehicule cu nivel zero al emisiilor (ZEV) și un program de folosire în comun a vehiculelor electrice.

Compania va face patru investiții de câte 500 de milioane de dolari pe fiecare 30 de luni și trebuie să obțină aprobarea Comisiei pentru Resursele de Aer din California și a Agenției pentru Protecția Mediului din SUA pentru aceste cheltuieli.

Volkswagen trebuie să prezinte planurile autorităților de reglementare pentru prima etapă de investiții pe 22 februarie.

Subsidiarea Electrify America este deținută integral de Volkswagen Group of America, fiind separată de mărcile auto ale Volkswagen.

Acordul grupului german din SUA legat de emisiile în exces a aproape 600.000 de vehicule diesel prevede ca 800 de milioane de dolari să fie cheltuite în California și alte 1,2 miliarde de dolari în restul Statelor Unite pentru reducerea poluării.

FOTO Citroen a prezentat conceptul C-Aircross, care prefigurează viitorul mini SUV bazat pe C3 CITEȘTE ȘI FOTO Citroen a prezentat conceptul C-Aircross, care prefigurează viitorul mini SUV bazat pe C3

În decembrie, statul California și Volkswagen au convenit ca producătorul auto să lanseze trei modele electrice, inclusiv un SUV până în 2020. Grupul german va trebui să comercializeze în medie 5.000 de vehicule electrice pe an până în 2025, în statul California.

Fondurile cheltuile de VW pentru educație și alte acțiuni nu trebuie să fie sub brandul companiei sau să includă vehicule VW, iar stațiile de încărcare trebuie să fie accesibile tuturor vehiculelor.

Volkswagen a oprit vânzarea de vehicule diesel în SUA la sfârșitul anului 2015 și nu intenționează să le reia.

Grupul va recunoaște trei acuzații, pe 24 februarie, în cadrul unui acord cu Departamentul de Justiție pentru închiderea acuzațiilor că a instalat softuri ilegale pe vehicule pentru a reduce emisiile în timpul testelor de poluare.

În total, VW a acceptat să cheltuiască până la 25 de miliarde de dolari în Statele Unite, pentru plăți către proprietarii de mașini, autoritățile de mediu, state americane și dealeri, oferindu-se să răscumpere și circa 500.000 de vehicule poluante.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen