Volkswagen - posibil val de rechemări în service

Volkswagen - posibil val de rechemări în service
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 feb 2023

O instanță germană a dat dreptate unui ONG de mediu în procesul intentat împotriva autorității federale din domeniul auto pentru că a pus în circulație mașini cu un software pe care îl consideră ilegal, întrucât a falsificat testele de emisii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Hotărârea ar putea duce la un val de rechemări în service, scrie Reuters.

VIDEO&FOTO Grindeanu anunță când încep lucrările la toată Autostrada Sibiu-Pitești și când vom ajunge direct la Constanța. Cum va trece ursul Autostrada pe cea mai dificilă secțiune CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Grindeanu anunță când încep lucrările la toată Autostrada Sibiu-Pitești și când vom ajunge direct la Constanța. Cum va trece ursul Autostrada pe cea mai dificilă secțiune

ONG-ul, Deutsche Umwelthilfe, cere ca vehiculele Volkswagen Golf să fie rechemate în service din cauza manipulării software-ului la mecanismele de emisii, susținând că autoritatea federală de transport auto (KBA) nu ar fi trebuit să permită niciodată ca aceste vehicule să fie lansate pe piață, arată G4Media.ro

„Cazul a avut succes”, a declarat un purtător de cuvânt al instanței, ceea ce înseamnă că decizia autorității de a pune în circulație vehiculele trebuie revocată.

Deutsche Umwelthilfe plănuiește alte procese împotriva KBA care implică vehicule BMW, Volkswagen și Mercedes-Benz, ceea ce, dacă va avea succes, ar putea însemna că până la zece milioane de mașini pe care KBA le-a autorizat ar trebui rechemate, a declarat ONG-ul.

Volkswagen a precizat într-un comunicat că va aștepta să primească motivarea completă a instanței pentru a decide următorii pași.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
diesel