Volkswagen va plăti în California penalități de 86 milioane dolari în urma scandalului emisiilor

Volkswagen va plăti în California penalități de 86 milioane dolari în urma scandalului emisiilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 iul 2016

Volkswagen va plăti în California penalități în valoare de 86 de milioane de dolari, în afară de acordul de 14,7 miliarde de dolari convenit săptămâna trecută cu autoritățile Statelor Unite, în urma scandalului emisiilor, a anunțat procurorul general Kamala Harris, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Amenda civilă de 86 de milioane de dolari rezolvă anumite acuzații aduse de oficiali ai statului California, în conformitate cu legislația statului și cea federală.

”Trebuie să conservăm și să protejăm mediul pentru generațiile viitoare și să existe anumite consecințe pentru cei care încalcă legea și poluează aerul”, a afirmat Harris, care candidează pentru un loc în Senatul SUA, arată news.ro.

Autoritățile din Germania au descoperit nereguli legate de emisii la Dacia și alte 15 mărci auto CITEȘTE ȘI Autoritățile din Germania au descoperit nereguli legate de emisii la Dacia și alte 15 mărci auto

Volkswagen a recunoscut în septembrie 2015 că a manipulat testele de poluare pentru 11 milioane de vehicule diesel la nivel mondial, prin instalarea unor softuri ilegale care reduc nivelul emisiilor în timpul testelor. Recunoașterea a avut loc în urma unei investigații a autorităților americane de reglementare.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
california
penalitati
emisii