Percheziții la Volkswagen, BMW și Daimler, într-o anchetă privind fixarea prețurilor oțelului pe piața germană

Percheziții la Volkswagen, BMW și Daimler, într-o anchetă privind fixarea prețurilor oțelului pe piața germană
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 5 iul 2016

Autoritățile antitrust din Germania au perchiziționat birourile Volkswagen, BMW, Daimler și ale altor trei companii din industria auto, în cadrul unei anchete privind o eventuală înțelegere între companii pentru fixarea prețurilor de achiziție a oțelului, relatează Bloomberg și MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit Biroului Federal Anticartel din Germania, perchezițiile au fost declanșate pe 23 iunie și au vizat șase producători de mașini și componente auto.

Investigațiile au fost declanșate ca urmare a suspiciunilor privind potențiale practici anticoncurențiale în legătură cu achizițiile de oțel, a spus, marți, purtătorul de cuvânt al autorității germane, Kay Weidner. El a refuzat să numească companiile anchetate sau să prezinte detalii în privința anchetei.

Toyota acuză tabăra pro-Brexit de folosirea neautorizată a siglei companiei și ar putea depune plângere penală CITEȘTE ȘI Toyota acuză tabăra pro-Brexit de folosirea neautorizată a siglei companiei și ar putea depune plângere penală

BMW, VW, Daimler și producătorii de componente auto Robert Bosch și ZF Friedrichshafen au confirmat că au făcut obiectul unor percheziții și au precizat că sprijină demersul autorităților. Numele celei de a șasea companii nu este cunoscut încă.

Oțelul este o componentă cheie în industria auto, companiile utilizând, în medie, circa 900 kilograme de oțel pentru fabricarea unui autovehicul. La nivel global, industria auto folosește aproximativ 80 milioane tone de oțel în fiecare an, potrivit datelor Asociației Mondiale a Oțelului.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
bmw
daimler
bosch
perchezitii
fixare preturi
otel
autoritati antitrust
germania