Volkswagen va rechema în service 8,5 milioane de mașini din UE

Volkswagen va rechema în service 8,5 milioane de mașini din UE
scris 15 oct 2015

Volkswagen a anunțat astăzi că va rechema în service, la nivelul Uniunii Europene, 8,5 milioane de autovehicule diesel echipate cu dispozitive de manipulare a testelor de mediu, transmite Reuters.

Totodată, grupul auto a declarat astăzi că fiecare țară din exterior UE trebuie să stabilească ce tipuri de motoare EA 189 sunt echipate cu softul de trucare a nivelului emisiilor poluante, spunând că ultima generație de motoare, EA 288, nu face parte din această categorie.

Autoritatea germană de reglementare din domeniul auto, KBA, a anunțat că va dispune rechemarea în service a 2,4 milioane de automobile Volkswagen implicate în scandalul emisiilor poluante.

Ministrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt, a precizat că automobilele VW vor fi rechemate în service începând cu prima parte a anului 2016, iar procesul va fi supravegheat de KBA.

Potrivit cotidianului Bild, KBA a respins o propunere a Volkwagen prin care posesorii de automobile diesel puteau decide dacă vor să aducă mașinile în service pentru remedierea softului de manipulare a nivelului emisiilor de gaze.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
volkswagen
ue
emisii
scandal