Volvo recheamă modelele S60 și S80. Un accident soldat cu o victimă stă la originea acestei rechemări

Volvo recheamă modelele S60 și S80. Un accident soldat cu o victimă stă la originea acestei rechemări
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 12 nov 2020

Volvo recheamă 54.000 de vehicule în SUA, pentru o defecțiune cu pericol mortal, care are la origine airbagul pasagerului față. Un accident soldat cu o victimă stă la originea acestei rechemări.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Modelele S80 și S60 de la Volvo vor fi obiectul unor rechemări în SUA și, cel mai probabil, și în alte țări, după ce o persoană a murit, fiind accidentată de schijele airbagului activat în timpul unui accident rutier.

Mașinile rechemate sunt fabricate în perioada 2001 -2003, fiind înregistrate în mai multe state americane. Ceea ce este comun acestor state este nivelul ridicat de umiditate, care a stat la baza producerii acestei defecțiuni. Mai exact, unitatea de gonflare a airbagului ar putea fi distrusă de umezeală, iar la declanșarea firească a airbagului într-un impact acesta să trimită schije metalice în habitaclu.

Volvo recheamă modelele S60 și S80. Un accident soldat cu o victimă stă la originea acestei rechemări

Potrivit datelor NHTSA, autoritatea federală de transport, locul în care s-a înregistrat acțiunea de recall pe 4 noiembrie, Volvo va înlocui inflatorul airbagului cu sisteme mai moderne, cu gaze de propulsie. Componentele pentru înlocuire ar putea fi disponibile începând cu luna martie, astfel că rechemarea va debuta din acel moment.

FOTO Ford a anunțat prețul noii versiuni EcoSport Active. Modelul poate fi comandat deja la dealerii din România CITEȘTE ȘI FOTO Ford a anunțat prețul noii versiuni EcoSport Active. Modelul poate fi comandat deja la dealerii din România

Pe alte piețe ale lumii nu există încă o notificare pentru această potențială defecțiune, nefiind de altfel înregistrate incidente care să conducă la acest tip de acțiune. În SUA, NHTSA a confirmat, potrivi presei americane, că negocierile cu Volvo pentru demararea rechemării pentru airbagurile de pe S60 și S80 datează din 2019, după ce a fost raportat decesul unei persoane, însă nu există alte accidente similare.

Airbagurile de pe Volvo S60 și S80 investigate nu au fost produse de Takata, compania care a stat la originea celui mai amplu recall din istoria industriei auto, ci de ZF Group, companie producătoare de componente auto.

viewscnt
Afla mai multe despre
volvo rechemare
volvo airbag
s60
s80