VW a găsit teren pentru fabrica de baterii din Spania și începe lucrările

VW a găsit teren pentru fabrica de baterii din Spania și începe lucrările
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 24 ian 2023

A doua fabrică de baterii a grupului Volkswagen, dintr-un pachet de șase, va fi construită în Spania, după ce compania a anunțat că a cumpărat terenul potrivit. Din acest moment încep lucrările de construcție și angajările.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Planurile grupului Volkwagen de electrificare cuprind și construirea a șase fabrici de baterii, care să poată furniza necesarul unităților de producție de automobile din Europa. Până acum, constructorul german a stabilit locul pentru prima uzină, în Salzgitter, Germania, și a anunțat că a doua uzină va fi în Spania, imediat ce guvernul spaniol a declarat investiția germană ca fiind strategică. O a treia uzină va fi parteneriatul cu Northvolt, din Suedia, însă alte trei uzine vor fi construite în Europa, din care cel puțin una va fi în Europa de Est.

FOTO Centura Capitalei: Pasarelă de pietoni către nicăieri CITEȘTE ȘI FOTO Centura Capitalei: Pasarelă de pietoni către nicăieri

Acum șeful noii divizii de baterii, PowerCo, Frank Blome, a anunțat că a fost identificat și cumpărat un teren în Sagunto, Spania, astfel că pot fi demarate lucrările de construcție. Uzina a primit acordul conducerii companiei în urmă cu aproximativ un an, fiind anunțată o capacitate de producție de 40 GWh pe an, cu o țintă de 3000 de angajați. Uzina ar trebui să înceapă să livreze primele baterii în 2026.

„2023 va fi anul expansiunii internaționale pentru PowerCo”, a transmis Frank Blome, șeful noii companii care a preluat activitățile de producție de baterii a grupului VW. „În Spania începem acum să construim echipa de conducere și în curând vom începe primele lucrări de construcție”. Investiția în uzină se ridică la trei miliarde de euro.

Terenul cumpărat reprezintă o veritabilă afacere imobiliară pentru vânzător: 130 de hectare, în zona unui parc comercial, care ulterior pot fi extinse până la 200 de hectare. Potrivit presei spaniole, prețul plătit de VW a fost de aproape 64 de milioane de euro.

Vânzările Dacia la nivel global. Sandero Stepway, best-seller. Modele dispărute din gamă CITEȘTE ȘI Vânzările Dacia la nivel global. Sandero Stepway, best-seller. Modele dispărute din gamă

VW mai are în plan construirea a două uzine de vehicule electrice, una în perimetrul actualei uzine SEAT din Martorell și alta în Pamplona, unde VW are de asemenea o fabrică. Cele două vor produce în principal automobilele Cupra și SEAT, dar și viitoarele modele VW, ID.2 și ID.2 X.

În urmă cu câteva zile, Volkswagen și PowerCo au anunțat că încep căutările pentru un teren destinat unei fabrici de baterii în Canada, care va furniza celule de baterii fabricii din SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
fabrica baterii
vw masini electrice
seat
powerco