VW a înființat o nouă companie, specializată în dezvoltarea de mașini autonome. Primele vehicule de serie, în 2025

VW a înființat o nouă companie, specializată în dezvoltarea de mașini autonome. Primele vehicule de serie, în 2025
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 1 nov 2019

Volkswagen AG a anunțat că și-a înființat o divizie dedicată conducerii autonome, cu sedii în Munchen și Wolfsburg. Volkswagen Autonomy Gmbh (VWAT) va avea, din 2020, o subsidiară și în Silicon Valley, iar din 2021, o a patra în China.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Volkswagen a dat un semnal puternic privind investițiile și interesul pe care îl acordă tehnologiei de conducere autonomă. Grupul german a înființat un nou centru de excelență pentru conducere autonomă, care va avea statut juridic de subsidiară: Volkswagen Autonomy GmbH (VWAT GmbH). Prima țintă este dezvoltarea de know-how pentru vehicule autonome de nivel 4, la nivelul întregului grup, și pregătirea unui sistem self-driving (SDS) pentru a avea maturitatea necesară implementării pe piață.

Volkswagen Autonomy Gmbh va fi condusă de Alexander Hitzinger, vicepreședinte pentru conducere autonomă al VW AG și membru al board-ului mărcii VW pentru dezvoltare tehnică a vehiculelor VW Comerciale. Acesta din urmă este membru în cadrul grupului pentru conducere autonomă, servicii de mobilitate (MaaS) și servicii de transport (TaaS).

Prima aplicație va fi orientată către „soluții de mobilitate urbană pentru persoane și bunuri”. Volkswagen anunță, însă, că VWAT va colabora în acest proiect cu ARGO AI, de la Ford, în care VW s-a angajat să investească pentru achiziția unui pachet de acțiuni.

„Vrem să poziționăm Volkswagen Atonomy ca o companie de tehnologie globală în care acumulăm experiență din industria auto și IT, combinând agilitatea și creativitatea unei culturi a înaltei performanțe cu orientarea proceselor și scalabilitate”, a declarat noul șef Al VWAT, Alexander Hitzinger. „Vom continua să folosim sinergii între mărcile grupului pentru a reduce costurile vehiculelor self-driving, a computerelor de înaltă performanță și senzorilor. Ne-am propus să începem vânzarea de vehicule autonome pe scară largă la mijlocul următorului deceniu”.

Volkswagen ia în calcul să mute producția Passat în Slovacia, în loc de Turcia. De partea cealaltă, România speră în continuare să atragă investiția CITEȘTE ȘI Volkswagen ia în calcul să mute producția Passat în Slovacia, în loc de Turcia. De partea cealaltă, România speră în continuare să atragă investiția

VW Vehicule Comerciale va dezvolta și construi vehicule speciale, robotaxi și robovanuri, iar VWAT va dezvolta sistemele autonome în cooperare. În acest fel, marca de vehicule comerciale va fi primul utilizator al sistemelor SDS.  

VW anunță că până la sfârșitul anului vor fi trasnferate către VWAT Gmbh resursele alocate pentru funcționarea noii divizii. În 2020 și 2021, vor fi fondate două companii similare în Silicon Valley și China. Jumătate din angajații companiei vor fi în sediile din Munchen și Wolfsburg, la Munchen urmând să fie stabilit și sediul ARGO AI.

Niveluri de autonomie ale vehiculelor

Niveluri de autonomie ale vehiculelor

viewscnt
Afla mai multe despre
vw autonomy
vw masini autonome
argo ai
niveluri de autonomie vehicule