VW a lansat versiunea cu două motoare a modelului ID.4 Pro

VW a lansat versiunea cu două motoare a modelului ID.4 Pro
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 18 iun 2022

SUV-ul electric VW ID.4 în versiunea de top Pro Performance a primit o echipare cu două motoare, cu tracțiune integrală, care se alătură astfel celeilalte versiuni 4x4, GTX.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pasionații de off-road, care doresc să-și cumpere un automobil cu tracțiune integrală, au acum la dispoziție VW ID.4 Pro Performance 4MOTION, un automobil acționat de două motoare electrice, care însumează o putere de 195 CP, respectiv 265 CP, având în același timp o autonomie foarte bună, de peste 500 de km. Mașina poate accelera de la 0 la 100 km/h, în doar 6,9 secunde.

Pro Performance 4MOTON este a doua variantă cu tracțiune integrală a primului SUV electric al VW, după GTX 4MOTION (care rămâne și cea mai puternică, la 299 CP), iar prețul anunțat de constructor este de aproape 50.000 de euro (preț oficial, piața din Germania: 49.020 euro).

Din punct de vedere tehnic, cel de-al doilea motor este amplasat pe puntea față, dublând practic motorul existent pe puntea spate, cele două acționând independent, dar conectate printr-o singură cutie, ca o veritabilă tracțiune integrală. Motorul principal are 150 kW și funcționează permanent, fiind un motor sincron, conectat cu o cutie de viteze cu un singur raport. Motorul secundar, de pe puntea față, este asincron, are 80 kW, și este acționat doar la solicitări de sarcină.

 „Cu ID.4 Pro 4MOTION, îndeplinim dorințele clienților și cererea pentru un model suplimentar cu sistem de tracțiune integrală. Este poziționat exact între modelele ID.4 eficiente și confortabile cu tracțiune spate și modelul emblematic sportiv ID.4 GTX 4MOTION”, spune Silke Bagschik, șeful de vânzări și marketing pentru familia ID.

Datorită celor două motoare și a sistemului de tracțiune integrală, ID.4 Pro Performance poate tracta acum o greutatea maximă de până la 1.400 de kilograme, cu 200 de kg în plus față de versiunea cu tracțiune spate.

EXCLUSIV Dacia a suspendat comenzile pentru toate modelele cu motoare ECO-G CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dacia a suspendat comenzile pentru toate modelele cu motoare ECO-G

Bateria lui ID.4 Motion este similară cu cea a versiunii cu două roți motrice, 77 kWh, având capacitatea de încărcare de la 5% la 80% în doar 36 de minute, ceea ce asigură energie pentru 337 km. În același timp, și dimensiunile lui ID.4 Pro Performance 4MOTION sunt similare cu celelalte modele din familie, respectiv, 4,58 metri lungime și 543 litri în portbagaj, care se poate mări la 1.575 litri prin rabatarea scaunelor din spate.

Volkswagen spune că a vândut deja peste 30.000 de unități ale acestui model, doar în primul trimestru al anului 2022, adică aproape jumătate din vânzările mărcii din acest an. Acestea se adaugă celor 163.000 de vehicule vândute în 2021, anul lansării acestui model.

VW ID.4 este produs în uzina din Zwickau, pe aceeași linie de fabricație cu ID.3 și ID.5. 

viewscnt
Afla mai multe despre
vw id.4
id.4 4motion
vw electric
suv electric