VW a reparat erorile de la Golf 8 și a repornit livrările

VW a reparat erorile de la Golf 8 și a repornit livrările
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 8 iun 2020

Volkswagen a reușit să remedieze problema de software apărută pe modelul Golf 8, astfel că au fost reluate livrările către clienții care comandaseră acest model.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reprezentanții Volkswagen au anunțat că erorile de soft de pe Golf 8, legate de sistemul eCall, care apelează serviciile de urgență în caz de accident, au fost remediate și producția a fost reluată, la fel și livrările. Compania oprise liniile de producție din Wolfsburg în mai, imediat ce au apărut sesizări referitoare la aceste probleme. Practic, sistemul de apelare automată, obligatoriu potrivit noilor prevederi ale UE, nu funcționa corespunzător.

FOTO Ministrul de Interne a bătut palma cu șeful Dacia. Poliția va primi trei modele diferite CITEȘTE ȘI FOTO Ministrul de Interne a bătut palma cu șeful Dacia. Poliția va primi trei modele diferite

Cei de la VW spuseseră că poate fi vorba despre o problemă de transmisii de date. Publicația germană Handelsblatt scrie că modelele care au fost fabricate cu această defecțiune și au ajuns deja la clienți vor fi rechemate pentru un update de software. Este vorba despre aproximativ 30.000 de unități care au ajuns deja la clienți sau erau în curs de livrare, majoritatea ale unor clienți din Europa.

Volkswagen Golf 8 a fost lansat anul trecut, livrările fiind demarate în decembrie. Modelul este de mai mulți ani cel mai vândut automobil din Europa și unul dintre cele mai vândute la nivel global. Anul trecut a înregistrat peste 400.000 de unități vândute, iar în mai, în luna în care a fost oprit din fabricație la puțin timp de la repornirea fabricii, a reușit să depășească din nou toate celelalte modele de pe piață.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw golf
erori soft golf
livrare golf 8