VW ar putea să nu mai lanseze ID.7 în SUA

VW ar putea să nu mai lanseze ID.7 în SUA
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 15 iun 2024

Cel mai noi și cel mai performant automobil electric al mărcii Volkswagen, ID.7, supranumit „Passatul electric” ar putea să nu mai ajungă niciodată pe piața din SUA, deși planurile inițiale includeau și această piață. Deocamdată s-a anunțat întârzierea acestui model.

Cererea tot mai mică de sedanuri în SUA, suprapusă cu scăderea interesului pentru automobile electrice au determinat conducerea VW să anunțe că, deocamdată, ID.7 nu va fi lansat pe această piață. „În contextul unei dinamici a pieței care continuă să se schimbe, Volkswagen amână introducerea sedanului ID.7 în SUA și Canada”, transmite compania oficial, precizând însă că, în Europa, modelul „a devenit un standard al industriei”, cererea crescând și mai mult, „peste așteptări”, după lansarea caroseriei Tourer.

Urmărește-ne și pe Google News

Decizia ar putea să se transforme, însă, într-una și mai drastică, având în vedere că segmentul sedanurilor de clasă medie s-a micșorat dramatic în SUA, mai multe modele tradiționale ale americanilor fiind eliminate din ofertele mărcilor. Presa de peste ocean susține că modelul ID.7 ar putea să nu mai ajungă niciodată pe această piață, iar eforturile companiei să se îndrepte către SUV-urile pe care le-a lansat sau urmează să le lanseze.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Date finale: Top 10 cele mai vândute automobile din lume. Cea mai populară mașină din Europa, doar pe locul 20 CITEȘTE ȘI Date finale: Top 10 cele mai vândute automobile din lume. Cea mai populară mașină din Europa, doar pe locul 20

În prezent, VW și-a lansat în SUA și Canada primul SUV electric, ID.4, și se pregătește să lanseze și microbuzul ID.Buzz, care evocă celebrul Bulli, extrem de popular în America în urmă cu 50 de ani.

VW a reușit să obțină o creștere a vânzărilor sale, în primul trimestrul al anului, cu 27,5%, potrivit datelor transmise de companie, vânzările fiind susținute în special de SUV-urile din gamă, dar performanțele lui ID.4 au fost foarte bune și ele. Din acest motiv, lansarea unui sedan ar putea reprezenta un eșec în acest moment, pe piața americană.

Grupul Volkswagen se pregătește în schimb să relanseze marca Scout, pe care o transformă într-o marcă electrică, ce va oferi pentru început un SUV și un pickup, ambele produse local, într-o fabrică ridicată de la zero. De asemenea, mărcile Porsche și Audi vor lansa aici noile modele electrice, Macan și Q6 e-tron.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw id.7
vw sua
masini electrice