VW confirmă demiterea șefului diviziei software, mută Car.Software în responsabilitatea Audi și lansează angajări masive. „Pornim acum cea mai mare revoluție în industria auto!”

VW confirmă demiterea șefului diviziei software, mută Car.Software în responsabilitatea Audi și lansează angajări masive. „Pornim acum cea mai mare revoluție în industria auto!”
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 17 iul 2020

Volkswagen Group a confirmat informațiile din presă și a anunțat oficial un nou șef al diviziei software, transformată în acest an în companie. Ea va fi condusă de un fost director BMW.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Christian Senger, șeful Car.Software Org. divizia de software a grupului Volkswagen, a fost demis, iar conducerea efectivă a companiei va fi preluată de Markus Duesmann, CEO-ul Audi. Herbert Diess, șefului grupului VW, anunțase, de altfel, în urmă cu două zile, că centrul de greutate al diviziei de software va migra către Audi. Șeful executiv al Car.Software Org. va fi Dirk Hilgenberg, fost senior vicepreședinte pentru inginerie de producție al BMW Group, responsabl cu dezvoltarea sistemului de oeprare al vehiculelor.

Ținta Car.Software Org. rămâne aceeași, dezvoltarea unui sistem de operare VW.OS, destinat vehiculelor electrice ale grupului și a unei arhitecturi electronice pentru unitățile de control ale acestor vehicule până în 2025.

VW Group spune că până la finele acestui an vor fi angajați circa 5.000 de persoane, „experți IT”, care să înceapă să lucreze la noile proiecte.

„Pornim acum cea mai mare revoluție în industria auto. În câțiva ani, un sistem de operare al mașinii și conectivitățile lui cu un cloud de date securizat va face diferența. De aceea poziționarea puternică a organizației Car. Software ca o unitate cross-brand pentru dezvoltae de software în Volkswagn Group este un pas-cheie spre vitor”, a declarat Markus Duesmann, și el proaspăt CEO al Audi, începând cu 1 aprilie, plecat de la BMW, după ce și-a „ispășit” clauza de neconcurență timp de un an.

VIDEO&FOTO Nissan și-a prezentat al doilea model electric, SUV-ul Ariya, care va sosi în Europa abia în 2021 CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Nissan și-a prezentat al doilea model electric, SUV-ul Ariya, care va sosi în Europa abia în 2021

Primele produse ale organizației vor fi utilizate pe un model Audi, care va fi dezvoltat în colaborare de unitatea „Artemis” a mărcii, înființată cu scopul de accelerare a producției de vehicule.

Personalul care va lucra începând din acest an în Car.Software provine deopotrivă din recrutări externe și din transferul specialiștilor de la companiile din grup. Duesmann a spus că până acum 75% din experții consultați în grup au acceptat să se transfere la noua divizie. De asemenea, toți angajații din cadrul Digital Car & Services, divizie a mărcii VW condusă de Christian Senger, vor fi preluați de Car.Software. Anunțul VW Group mai spun că „sunt examinate noi sarcini de înaltă responsabilitate” pentru fostul șef al Car.Software, Senger. Informațiile neoficiale publicate de presa germană spun că schimbarea a avut la bază nemulțumirile șefilor grupului față de întârzierile privind înființarea noii companii sub conducerea lui Senger, dar și de problemele de soft ale noilor modele lansare, ID.3 și Golf 8, pe care Digital Car&Service nu le-a manageriat suficient de bine.

Car.Software Org. va avea sediul central la Ingolstad, la sediul Audi, și birouri în Berlin, Stuttgart, Wolfsburg și, în viitor, în Munchen. Alte birouri din Europa, China și SUA, Israle și India, au fos deschise deja pentru noua structură.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw software
vw os
car software org
markus duesmann
christian senger