VW Financial Services anticipează o înrăutățire a riscului de neplată pentru creditele auto

VW Financial Services anticipează o înrăutățire a riscului de neplată pentru creditele auto
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 18 aug 2020

Divizia financiară a Volkswagen Group și-a mărit provizioanele pentru riscuri de credite și valori reziduale cu 500 de milioane de euro în primele șase luni ale acestui an și a avertizat că a doua jumătate a acestui an ar ptuea aduce o înrăutățire a efectelor epidemiei de Covid-19.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

VW Group are o poziție extrem de prudentă în criza epidemiei de coronavirus, după cum arată Frank Fiedler, director financiar al diviziei de creditare a grupului. El a declarat pentru Automotive News că există riscul „unei creșteri substanțiale a șomajului în SUA, iar în Europa evoluția este dificil de prevăzut”. Din acest motiv, compania a fost nevoită să crească provizioanele pentru riscuri de neplată cu jumătate de miliard de euro. „Poate economia își va reveni, dar anticipăm o creștere a riscului de neplată”.

Volkswagen Financial Services este o companie deținută integral de VW AG și a reprezentat în permanență o sursă de venituri pentru cosntructorul german de automobile. Clienții săi sunt atât cumpărătorii privați, cât și dealerii care vând automobilele grupului, furnizându-le în același timp servicii de asigurări, de management al flotelor și, mai nou, servicii de mobilitate, cu sucursale deschise în 48 de țări ale lumii.

FOTO Skoda a publicat primele imagini cu viitorul SUV electric ENYAQ iV CITEȘTE ȘI FOTO Skoda a publicat primele imagini cu viitorul SUV electric ENYAQ iV

În primele șase luni ale acestui an, potrivit datelor publicate de companie, profitul VW FS a fost de 1,16 miliarde euro, cu aproape 10 procente mai mic decât anul trecut.

Compania spune că semnarea de noi contracte de finanțare a scăzut simțitor, cu 17%, respectiv 3,4 milioane de contracte semnate în acest an. Printre schimbările de strategie pe care le-a adoptat compania în acest an se numără introducerea de servicii de mobilitate, servicii digitale, dar mai ales o masivă lichidare a stocurilor de mașini rulate. Măsura a fost luată în special pentru ajutorarea delarilor și pentru stabilizarea valorii reziduale a mașinilor.

În prima parte a anului, reprezentanții VW anunțaseră că trebuie să schimbe condițiile de creditare la achiziția automvehiculelor pentru a crește încrederea clienților și pentru a-i ajuta să ia o decizie de cumpărare în această perioadă. Micșorarea avansului necesar pentru achiziția în leasing sau rate, dar și micșorarea ratelor prin creșterea perioadei de finanțare, plus flexibilitate la plata ratelor erau câteva din măsurile propuse la acel moment de companie.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw credite auto
vw financial services
leasing auto
valoare reziduala vw