Schimbări în board-ul Renault: oamenii lui Ghosn au fost înlocuiți

Schimbări în board-ul Renault: oamenii lui Ghosn au fost înlocuiți
scris 14 mar 2019

Acționarii Renault au decis să reformeze Consiliul de Administrație, prin introducerea în această structură de nume noi, în timp ce unii dintre cei loiali lui Ghosn au fost eliminați. Principala dispariție din board este cea a Mounei Sepehri, apropiată a lui Ghosn și acuzată de plăți mascate prin intermediul RNBV.

Renault a decis să facă schimbări majore în Consiliul de Administrație, crescând numărul de membri de la 10 la 12. În același timp, patru din foștii apropiați ai lui Ghosn au fost scoși din board, fiind aduși șapte noi directori.

Mouna Sepehri, despre care presa franceză a scris că a fost implicată în sistemul de plăți inițiat de Carlos Ghosn, prin intermediul Renault Nissan BV, a fost scoasă din board, ea pierzând și posturile deținute în cadrul companiei, unde era, printre altele, șefa comunicării și marketingului.

Un alt nume important care părăsește compania este Jean Christophe Kugler, vicepreședinte și șef al Renault Europe, cel care a condus destinele Dacia din poziția de șef al Regiunii Euromed, deținută anterior. Potrivit surselor citate de Automotive News, postul său nu va mai fi ocupat de nimeni.

Volkswagen amână lansarea uneia dintre cele mai așteptate mașini europene CITEȘTE ȘI Volkswagen amână lansarea uneia dintre cele mai așteptate mașini europene

Anterior, au mai plecat din companie, fiind membri ai board-ului,  Marie-Francoise Damesin, șefă resurse umane, plecată în august 2018, despre care investigațiile interne au scos la iveală faptul că primea sume mari de bani pe un contract de non-concurență, și Thierry Koskas, șef vânzări și marketing.

Noii membri ai Consiliului de Administrație vor fi Ali Kassai, anterior senior vice-președinte pentru planificare produse, care a fost avansat ca șef plin al acestei structuri, în locul lui Bruno Ancelin, apoi Laurens van den Acker, șeful designului Renault,  Veronique Sarlat-Depotte, șefa achizițiilor pe Alianță, Philippe Guerin-Boutaud, șef al calității și satisfacției clienților, Francois Renard, șef pentru marketing global, venit în noiembrie de la Unilever, Francois Roger, șef resurse umane, venit anul trecut în companie, și Frederic Vincent, președinte Renault Digital.

Renault a anunțat săptămâna aceasta crearea unui nou Consiliu Operațional al Alianței Renault Nissan Mitsubshi, format din cei trei CEO ai fiecăreri companii membre plus Jean Dominique Senard, președintele Renault.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
carlos ghosn
mouna sepehri
jean christophe kluger