VW oprește din nou producția

VW oprește din nou producția
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 30 sep 2021

Constructorul auto Volkswagen a fost nevoit să programeze o nouă oprire a producției de automobile la cea mai mare uzină a sa din Germania, Wolfsburg. Oprirea este parțială, cu reducerea orelor de producție.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Volkswagen este unul dintre cei mai afectați constructori de automobile în criza prelungită de semiconductori, dat fiind volumul mare de automobile produse și numărul la fel de mare de uzine afectate. În perioada următoare, principala uzină a companiei, cea din Wolfsburg, va fi nevoită să-și reducă programul de lucru, pentru a face față ritmului redus de aprovizionare cu semiconductori, potrivit presei din Germania, care citează un purtător de cuvânt. Opririle de producție parțiale vor avea loc până la mijlocul lunii octombrie. Reprezentantul VW a mai explicat că „Situația dificilă în derulare a aprovizionării cu semiconductoricontinuă să afecteze producția de automobile globală pentru toți constructorii de automobile”.

VIDEO & FOTO Uzina VW din Zwickau a început producția primului model electric al mărcii Cupra CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Uzina VW din Zwickau a început producția primului model electric al mărcii Cupra

Începând de vineri, în uzină va lucra un singur schimb, pe o singură linie de producție, a modelului Golf. De luni, 4 octombrie, toate schimburile vor lucra cu program redus, până pe 15 octombrie.

În uzina din Wolfsburg se produce cel mai vândut model din Europa, al mărcii, Golf, dar și alte modele asamblate pe aceeași platformă: SUV-urile Tiguan și Seat Tarraco, precum și MPV-ul Touran.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw oprire producție
criza semiconductori
vw golf