VIDEO & FOTO Rolls Royce a prezentat primul său model electric "superluxos" și a anunțat când devine marcă exclusiv electrică

VIDEO & FOTO Rolls Royce a prezentat primul său model electric "superluxos" și a anunțat când devine marcă exclusiv electrică
scris 29 sep 2021

Rolls-Royce va lansa primul automobil electric din istoria mărcii în 2023, un prim pas către ținta de electrificare completă, în 2030. Modelul Spectre, un coupe de lux, a fost prezentat deocamdată camuflat.

Rolls Royce Spectre va fi primul automobil al mărcii britanice de lux, deținută în prezent de BMW Group, care va fi lansat peste doi ani. Odată cu prezentarea primelor informații referitoare la acest nou model, Rolls Royce a confirmat că intenționează să devină o marcă exclusiv electrică în 2030.

CEO-ul Rolls Royce, Torsten Muller Otvos, a prezentat viitorul model ca pe o nouă moștenire a mărcii, pentru viitor, un model care dă startul unei noi epoci în care intră celebrul brand. „Un anunț istoric” a fost descris momentul în care Spectre a fost prezentat în premieră, într-un moment în care mașina începe testele sale pe șosele, cu caroseria camuflată.

VIDEO & FOTO Rolls Royce a prezentat primul său model electric

„Astăzi este cel mai semnificativă zi din istoria Rolls Royce din 4 mai 1904. La acel moment, părinții fondatori, Charles Rolls și Sir Henry Royce, s-au întâlnit pentru prima dată și au decis că vor crea «cel mai bun automobil din lume»”, a declarat Muller Otvos, șeful subsidiarei de lux a BMW. „117 ani mai târziu, sunt mândru să anunț că Rolls Royce începe programul de testare pentru un produs extraordinar care va eleva revoluția globală electrică și va crea primul – și cel mai rafinat – produs superluxos de acest tip”.

Unul dintre fondatorii Rolls Royce s-a numărat printre primii susținători ai mobilității electrice. În 1900, după ce a testat un vehicul propulsat cu motor electric, el a spus că acesta ar putea fi mașina ideală. „Este perfect curată și fără zgomot”, ar fi spus la acel moment Charles Rolls.

Primele prototipuri Spectre vor urma un program care presupune circa 2,5 milioane de kilometri parcurși, care ar trebui să simuleze circa 400 de ani de folosire a unei mașini, în cele mai dificile condiții meteo și de drum.

VIDEO & FOTO Rolls Royce a prezentat primul său model electric

Numele ales pentru primul model electric al mărcii este unul complet nou, nemaifiind folosit anterior de marca britanică, dar se înscrie în aceeași familie de sinonime pentru noțiunea de fantomă, spirit. „Acest nume se potrivește perfect lumii eterice și altor lumi în care produsele noastre există”, a mai spus Torsten Muller Otvos, cu referire la Phantom, Ghost și Wraith.

Potrivit primelor informații, Spectre va fi construit pe aceeași platformă avansată a mărcii, cu o structură de aluminiu, ce se regăsește pe celelalte modele.

VIDEO & FOTO Uzina VW din Zwickau a început producția primului model electric al mărcii Cupra CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Uzina VW din Zwickau a început producția primului model electric al mărcii Cupra

Fără ca acest lucru să fie anunțat explicit, modelul Spectre va veni ca un urmaș al lui Wraith, un coupe care nu va mai fi fabricat și care era echipat cu un uriaș motor V12, produs de BMW.

Rolls Royce a prezentat în urmă cu 10 ani un prim concept electric, derivat din modelul Phantom, care însă nu a devenit niciodată model de serie.

VIDEO & FOTO Rolls Royce a prezentat primul său model electric

viewscnt
Afla mai multe despre
rolls-royce electric
rolls royce spctre
automobile electrice