Ford Puma, produs în România - cel mai vândut automobil în Marea Britanie. A depășit două modele populare

Ford Puma, produs în România - cel mai vândut automobil în Marea Britanie. A depășit două modele populare
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 7 ian 2024

După mai multe luni de dominație a vânzărilor din Marea Britanie, Ford Puma, o mașină care este fabricată exclusiv la Craiova, în România, a încheiat anul 2023 pe primul loc în clasamentul vânzărilor din această țară, depășind două modele populare: Nissan Qashqai și Opel (Vauxhall) Corsa, relevă datele analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ford Puma a rămas până la finalul anului 2023 liderul pieței de automobile din Marea Britanie, chiar dacă pe final de an, în decembrie, Tesla Model Y a reușit să urce pe primul loc temporar. În total, Puma a vândut aproape 50.000 de autoturisme, depășind la o distanță de peste 6.000 de unități Nissan Qashqai, unul dintre SUV-urile favorite ale britanicilor de foarte mulți ani.

FOTO ANUNȚ România va avea parte și anul acesta de premiere în infrastructura rutieră CITEȘTE ȘI FOTO ANUNȚ România va avea parte și anul acesta de premiere în infrastructura rutieră

Pe locul al treilea, s-a situat un al automobil popular, Vauxhall Corsa, versiunea britanică a modelului german Opel Corsa. În clasamentul celor mai vândute 10 modele au mai punctat Kia Sportage, tesla Model Y (liderul din decembrie), Hyundai Tucson, Mini, Nissan Juke (concurent direct cu Puma), Audi A3 și Vauxhall Mokka.

În luna decembrie, Ford Puma a vândut 3.157 de unități, volum care l-a plasat pe locul 5 în clasamentul vânzărilor, fiind depășit de modelul chinezesc MG HS, de Qashqai și de MINI.

Ford Puma este unul dintre cele mai vândute SUV-uri la nivel european, situându-se pe locul patru în segmentul B-SUV, în care lider este VW T-Roc, iar Dacia Duster se află pe locul patru. În total, în acest an, Ford a vândut peste 160.000 de exemplare în Europa, în creștere cu circa 15 procente față de anul trecut.

EXCLUSIV Românii au dat năvală să-și rezerve noul Duster. Dacia a decis să suplimenteze oferta pentru precomenzi CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Românii au dat năvală să-și rezerve noul Duster. Dacia a decis să suplimenteze oferta pentru precomenzi

Ford este a doua cea mai vândută marcă din Marea Britanie, după VW, și a înregistrat un volum total de 144.072 autoturisme pe această piață, în 2023, în creștere cu 14 procente, având o cotă de piață de 7,57%. Modelul Puma a reprezentat peste 34% din vânzările mărcii americane în Regatul Unit.

Dacia are volume mult mai mici vândute în Marea Britanie, 28.651 unități în cele 12 luni, cu o cotă de piață de 1,5%. Vânzările Dacia au crescut anul trecut cu 5,25%.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford puma
vanzari puma
ford craiova
dacia marea britanie