Wizz Air a extins contractele cu Lufthansa Technik pentru întreținerea aeronavelor în România, Ungaria și Slovacia

Wizz Air a extins contractele cu Lufthansa Technik pentru întreținerea aeronavelor în România, Ungaria și Slovacia
scris 19 nov 2015

Operatorul aerian low-cost Wizz Air a reînnoit miercuri, pentru o perioadă de opt ani, două contracte încheiate cu Lufthansa Technik Maintenance International și Lufthansa Technik Budapest pentru servicii de mentenanță în România, Slovacia și Ungaria, potrivit unui comunicat al Wizz Air.

Lufthansa Technik Maintenance International (LTMI) furnizează servicii de mentenanță pentru bazele Wizz Air din România și Slovacia din 2010, în timp ce divizia din Budapesta a companiei germane Lufthansa asigură întreținerea flotei din Ungaria începând cu anul 2005.

În România, LTMI deservește Wizz Air pe aeroporturile din București, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Timișoara și Craiova. De asemenea, compania analizează construirea unui hangar în România, se arată într-un comunicat al LTMI.

Lufthansa Technik Maintenance International și Lufthansa Technik Budapest fac parte din grupul Lufthansa Technik, deținut de compania aeriană Lufthansa.

Wizz Air, cu sediul la Budapesta, este cel mai mare operator aerian low-cost din Europa Centrală și de Est, cu o flotă de 63 de aeronave Airbus A320 și 112 destinații de zbor în 38 de țări.

Compania a intrat pe piața românească în 2007, iar de la lansarea operațiunilor și până în luna iunie, a transportat 20 de milioane de pasageri din și înspre România, potrivit datelor companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
wizz air
lufthansa technik
mentenanta
intretinere
aeronave
flota