Air Bucharest, care operează un Boeing 737, și-a mai luat un avion și așteaptă încă unul în februarie

Air Bucharest, care operează un Boeing 737, și-a mai luat un avion și așteaptă încă unul în februarie
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 27 oct 2015

Compania Air Bucharest, deținută de cetățeanul turc Hasan Yapici, care operează un avion Boeing 737 destinat închirierii către diverse firme, și-a mărit flota cu o aeronavă în valoare de 4 milioane de euro, pe care urmează să o achite în leasing, și va mai achiziționa una similară în februarie anul viitor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Air Bucharest a cumpărat, cu cinci ani în urmă, de la omul de afaceri Ion Țiriac un avion Boeing 737-300 cu 148 de locuri, pe care îl folosește pentru chartere și închiriere. Deși îl închiriază către mai multe companii românești, și mai ales unor agenții de turism care organizează zboruri, cei mai mulți clienți ai companiei sunt turoperatori turci.

"Acum am mărit flota, pentru că cererea este în creștere, și am achiziționat în leasing un Boeing 737-400 cu 168 de locuri, de la o companie din Dubai specializată în leasing de avioane. L-am luat din această lună și este deja în flotă, a ajuns în țară și este înregistrat. Când terminăm cu leasingul, în următorii ani, va rămâne al nostru", a declarat Yapici pentru Profit.ro.

El a precizat că aeronava costă 4 milioane de euro.

Compania va mai achiziționa un alt avion în luna februarie a anului viitor, de la aceeași firmă din Dubai. Aeronava, un model Boeing 737-500, are 131 de locuri și costă 3,5 milioane de euro.

Yapici afirmă că banii pentru plata leasingului provin din surse proprii. Firma Air Bucharest a avut o cifră de afaceri anul trecut, potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor, de aproape 10 milioane de euro și un profit net de 30.000 de euro. Investitorul mai deține și o agenție de turism specializată în organizarea de vacanțe în Turcia.

"Nici aceste două avioane noi nu le vom închiria doar în România, ci și în afara țării, unde sunt mai multe posibilități. Iarna vor zbura tot în regim de charter, în special către Dubai, Egipt sau alte destinații calde", a mai spus Hasan Yapici.

Potrivit acestuia, pentru a închiria un avion pentru o cursă spre Dubai, de exemplu, un zbor dus-întors costă aproximativ 60.000 de euro, fiind închiriat cu piloți și însoțitoare de bord, care sunt români.

Air Bucharest, firmă înregistrată în România și care operează zboruri din 2010, concurează pe piața românească a închirierilor de avioane cu Tarom și Blue Air, care au segmente specializate în acest tip de afacere.

viewscnt
Afla mai multe despre
air bucharest
avioane
achizitie