Automatica SA: pionierul automatizărilor din România în era Industriei 4.0

Automatica SA: pionierul automatizărilor din România în era Industriei 4.0
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 22 oct 2021

Cu o istorie care se întinde pe mai bine de 60 de ani, Automatica SA se mândrește cu furnizarea de produse pentru marea majoritate a obiectivelor industriale strategice dezvoltate în România de-a lungul anilor. Din 2018, compania face parte din Grupul CEMS.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Companie cu tradiție, în proces continuu de dezvoltare și modernizare, Automatica are două linii principale de produse: putere – inclusiv echipamente electrice de joasă și medie tensiune pentru producția, transportul, distribuția și consumul de energie electrică și automatizări industriale – robotică, soluții de cântărire și dozare. O a treia linie de produse în dezvoltare care face parte din tradiția companiei este electronica de putere – senzorul de detecție arc, o componentă importantă pentru siguranța de funcționare a unei celule electrice, a trecut din faza de cercetare-testare în faza de producție. Soluția oferită de Automatica este una dintre cele mai performante, dar și competitive în ceea ce privește prețul. Producția de electronice se bazează pe cercetare și dezvoltare, iar această gamă va crește în anii următori, pe măsură ce proiectele de cercetare vor ajunge la faza comercială.

Inovație și dezvoltare de produse

În ceea ce privește linia de produse de putere, majoritatea aparatelor de comandă au fost reproiectate în ultimii doi ani și au fost adăugate echipamente noi, cum ar fi soft-starterul MV, o soluție fiabilă și rentabilă pentru instalații ca stațiile de pompare pentru irigare.

O altă soluție pentru extinderea gamei de produse este licențierea. Automatica este licențiată de SIEMENS AG pentru fabricarea tabloului de joasă tensiune SIVACON S8 pentru aplicații industriale sau aplicații de infrastructură, inclusiv pentru utilizare marină și offshore. Începând cu 2021, Automatica produce tablouri de comandă PIX de până la 2500 A, 31,5 kA, 24 kV licențiate Schneider Electric.

Aplicații pentru roboții industriali

Automatica a fost un producător de roboți industriali pentru diverse aplicații, cu performanțe foarte bune pentru anii ʹ80. Aplicațiile electronice pentru automatizări au fost și ele un domeniu tradițional important de producție. Obiectivul este dezvoltarea în continuare a acestor linii de produse, combinând cele mai noi tehnologii și expertiza acumulată de-a lungul anilor.

Piața românească pentru soluții de robotică se află în stadii incipiente. Statisticile arată că România este cu mult în urma majorității țărilor UE în ceea ce privește utilizarea roboticii în procesele de producție, cu excepția industriei auto. Pe de altă parte, lanțurile de aprovizionare pentru soluții robotice s-au extins exponențial și un integrator are instrumentele pentru a automatiza multe dintre procesele manuale din industrie. Automatica este pregătită să dezvolte soluții personalizate pentru diverse industrii, inclusiv aplicații de sudură.

Calitate la standarde înalte  

Pentru fiecare linie de produse, Automatica furnizează soluții personalizate, la standarde de calitate ridicate. Mulți dintre partenerii companiei activează în industrii în care fiabilitatea și siguranța sunt așteptări cheie, cum ar fi petrol și gaze, industria petrochimică și nucleară. Cea mai complexă formă de cooperare sunt parteneriatele pentru soluții complexe care încep în etapa de cercetare și dezvoltare și continuă până la fazele de producție și integrare.

Anul acesta a însemnat pentru Automatica un mare pas înainte. Noua fabrică situată în Otopeni oferă infrastructura potrivită pentru a produce aplicații complexe, dar și pentru proiectele de cercetare și dezvoltare aflate în derulare. Suprafața de producție de peste 7000 mp și utilajele de înaltă performanță acoperă necesitățile pentru realizarea celor mai sofisticate mecanisme ale echipamentelor electrice din portofoliul companiei, cât și a soluțiilor la cheie cu un grad ridicat de complexitate.

Evoluția din ultimii ani arată că, după mai bine de șase decenii, Automatica este nu numai o organizație cu experiență, dar și cu un apetit constant pentru noi tehnologii și mecanisme interne de adaptare la schimbare.

viewscnt
Afla mai multe despre
automatica sa
otopeni