Averea cumulată a multimiliardarilor de pe Wall Street a crescut cu 40% în timpul pandemiei de coronavirus

Averea cumulată a multimiliardarilor de pe Wall Street a crescut cu 40% în timpul pandemiei de coronavirus
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 aug 2020

Cei mai importanți 12 multimiliardari de pe Wall Street, printre care fondatorii companiilor Amazon, Microsoft și Facebook - Jeff Bezos, Bill Gates și respectiv Mark Zuckerberg -, au atins pentru prima dată în istorie o avere însumată de 13 cifre, altfel spus peste o mie de miliarde de dolari, averile lor cumulate crescând de altfel cu circa 40% de la începerea pandemiei de coronavirus, informează miercuri EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit unei anchete realizate de Institute for Policy Studies (IPS), un think-tank progresist cu sediul la Washington, în data de 13 august, 12 cei mai bogați magnați de pe Wall Street au cumulat o avere totală de 1,01 bilioane de dolari, arată Agerpres.

''Este vorba pur și simplu de prea multă putere economică și politică în mâinile a 12 persoane și reprezintă un record îngrijorător în istoria concentrării bogăției și puterii în Statele Unite. Din punctul de vedere al unei societăți democratice, reprezintă un grup de 12 oligarhi sau o duzină de despoți'', a apreciat grupul de reflecție, într-o notă care însoțea rezultatele anchetei.

FOTO Altex intră în Dâmbovița Mall, construit în locul unității militare unde a fost executat cuplul Ceaușescu CITEȘTE ȘI FOTO Altex intră în Dâmbovița Mall, construit în locul unității militare unde a fost executat cuplul Ceaușescu

Mai exact, Bezos se situează pe primul loc cu o avere de 189,4 miliarde de dolari, pe locul doi clasându-se Gates, cu 114 miliarde, pe trei este Zuckerberg, cu 95,5 miliarde de dolari. Clasamentul este completat de fondatorul Berkshire Hathaway, Warren Buffet, cu o avere de 80 de miliarde, fondatorul Tesla, Elon Musk, cu 73 miliarde, fostul director executiv al Microsoft, Steve Ballmer, cu 71 miliarde, fondatorul Oracle, Larry Ellison, cu 67,4 miliarde, și de creatorii Google, Larry Page și Sergey Brin, cu 67,4 miliarde și respectiv 65,6 miliarde. La coada clasamentului se situează principalii acționari ai Walmart, Alice, Jim și Rob Walton, având fiecare o avere de puțin peste 62 de miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
avere
wall street