Baccarat a trecut sub controlul mai multor fonduri de investiții

Baccarat a trecut sub controlul mai multor fonduri de investiții
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 dec 2020

Producătorul de cristal de lux Baccarat, înființat în urmă cu 250 de ani în estul Franței, a trecut sub controlul mai multor fonduri de investiții internaționale, care nu exclud o vânzare sau o reorganizare a grupului, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit unui comunicat publicat luni de Autoritatea de supraveghere a piețelor financiare din Franța (AMF), fondurile Tor Investment Management, Sammasan Capital, Dolphin Capital, CEOF Holdings și Corbin Opportunity dețin în prezent 97,1% din capitalul Baccarat. Această modificare a acționariatului este rezultatul unui acord de credit semnat de aceste fonduri și acționarul majoritar de la Baccarat, firma Fortune Legend Limited (FLL), filială a grupului chinez Fortune Fountain Capital (FCC). În cadrul acestui acord, acțiunile FLL au fost puse drept garanție, scrie Agerpres.

Platforma pentru programarea online la vaccinare - disponibilă. Cine și cum se poate programa CITEȘTE ȘI Platforma pentru programarea online la vaccinare - disponibilă. Cine și cum se poate programa

Potrivit AMF, noii proprietari ai Baccarat au intenția de a sprijini și a consolida poziția de lider a grupului pe piața sa. În acest context, fondurile de investiții studiază toate opțiunile "care ar permite urmărirea obiectivelor de dezvoltare și de creștere a Baccarat, inclusiv o vânzare sau o reorganizare a grupului", se arată în comunicatul Autorității.

În anul 2017, fondul chinez de investiții Fortune Fountain Capital (FFC) a preluat Baccarat de la fondurile americane Starwood Capital Group și L Catterton după ce a plătit 222,70 de euro pentru fiecare acțiune, ceea ce a evaluat compania la 185 milioane de euro.

Începând din luna septembrie a acestui an, Baccarat a fost plasat sub administrare provizorie după procedura de lichidare judiciară a FCC.

Înființată în anul 1764 printr-un decret al regelui Ludovic al XV-lea, Baccarat este renumit pentru paharele sale de șampanie care costă chiar și 990 de dolari sau candelabre care costă mai multe mii de dolari. Compania este un simbol al luxului francez și are aproximativ 500 de angajați, iar în 2016 a realizat un profit de 2,2 milioane de euro la o cifră de afaceri de 148 de milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
cristal de lux
baccarat