Banca Transilvania vrea să cumpere de la acționarii minoritari restul de 0,85% din Bancpost

Banca Transilvania vrea să cumpere de la acționarii minoritari restul de 0,85% din Bancpost
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 apr 2018

Banca Transilvania a anunțat vineri că va iniția o ofertă de achiziționare a participațiilor minoritare din Bancpost, oferta de preluare vizând achiziționarea a 25.146.694 acțiuni din capitalul social Bancpost, adică 0,85% din numărul total de acțiuni cu drept de vot.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Prețul oferit pentru o acțiune este de 0,2848 lei (prețul plătit de BT către Eurobank Group), iar oferta de preluare este valabilă în perioada cuprinsă între 25 aprilie și 29 iunie 2018, pentru orice acționar Bancpost interesat. Banca Transilvania va informa investorii privind rezultatele ofertei de achiziționare imediat după finalizarea procedurii”, a informat banca, într-un comunicat transmis Bursei de Valori București (BVB).

Banca Transilvania a a anunțat la începutul lunii că a devenit proprietarul pachetului majoritar de acțiuni (99,15%) deținut de Eurobank Group la Bancpost, respectiv al acțiunilor deținute la ERB Retail Services IFN și ERB Leasing IFN. Odată cu finalizarea tranzacției dintre Eurobank Group și BT începe integrarea acestor entități în Grupul Financiar Banca Transilvania, scrie News.ro.

Rata ocupării forței de muncă în România a avut una dintre cele mai mari creșteri din UE în 2017 și a ajuns la cel mai ridicat nivel de după 2001 CITEȘTE ȘI Rata ocupării forței de muncă în România a avut una dintre cele mai mari creșteri din UE în 2017 și a ajuns la cel mai ridicat nivel de după 2001

Bancpost a fost achiziționată la 75% din valoarea activului net, pentru aproximativ 178,67 milioane euro, iar în plus BT a preluat un împrumut subordonat în valoare de 80 milioane euro datorat de Bancpost către foștii acționari.

Pentru ERB Retail Services IFN, Banca Transilvania a plătit 40,42 milioane euro, iar pentru ERB Leasing IFN suma de 6,79 milioane euro.

Conturile clienților Bancpost rămân la Bancpost până la finalizarea integrării Bancpost, ERB Retail Services IFN și ERB Leasing IFN în Grupul Financiar BT.

Cu peste 13% cotă de piață, Banca Transilvania este a doua bancă din România. BT are peste 2,2 milioane de clienți, circa 7.000 de angajați și aproape 500 de sedii. Bancpost este pe locul 9 în topul băncilor, are aproape 3% din piață, peste 1 milion de clienți și 147 de sedii.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bancpost