Bayer a ajuns la un acord cu Departamentul de Justiție pentru aprobarea preluării Monsanto

Bayer a ajuns la un acord cu Departamentul de Justiție pentru aprobarea preluării Monsanto
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 apr 2018

Grupul german Bayer a ajuns la un acord cu Departamentul de Justiție al Statelor Unite pentru aprobarea preluării grupului american Monsanto, pentru 62,5 miliarde de dolari, acceptând vânzarea unor active suplimentare, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Departamentul de Justiție a ajuns la un acord în principiu, în ultimele zile, a relatat publicația Wall Street Journal, citând persoane apropiate situației. Potrivit acordului, Bayer a acceptat să vândă active suplimentare în domeniul semințelor și pesticidelor, companiei BASF, și a convenit să ofere concesii legate de agricultura digitalizată, scrie News.ro.

Acțiunile Monsanto, cel mai mare furnizor de semințe agricole din lume, au urcat luni cu până la 6,6% în urma informațiilor, la 125,66 dolari pe unitate.

Audiențele TV rămân puternice, în pofida creșterii numărului utilizatorilor de platforme precum Netflix și Amazon CITEȘTE ȘI Audiențele TV rămân puternice, în pofida creșterii numărului utilizatorilor de platforme precum Netflix și Amazon

Reprezentanții Bayer au refuzat să comenteze informațiile, dar au anunțat într-un comunicat că anticipează finalizarea preluării Monsanto în trimestrul al doilea.

”Avem în continuare încredere în capacitatea noastră de a obține aprobările necesare din partea autorităților de reglementare și suntem nerăbdători să continuăm să colaborăm cu autoritățile de reglementare pentru susținerea procesului”, se arată în comunicat.

Un purtător de cuvânt al BASF nu a putut fi contactat imediat pentru comentarii. Reprezentanții Departamentului de Justișțe și cei ai Monsanto au refuzat să comenteze.

Autoritățile de reglementare din Uniunea Europeană au aprobat acordul dintre Bayer și Monsanto în luna martie, după ce companiile au acceptat să vândă o serie de active grupului BASF. China, Brazilia și Australia au aprobat la rândul lor fuziunea propusă.

Acest acord este al treilea din sectorul semințelor și pesticidelor, după fuziuneadintre grupurile Dow și Dupont și cea dintre ChemChina și Syngenta.

viewscnt
Afla mai multe despre
bayer
monsanto