Binance investește 200 milioane dolari în revista Forbes

Binance investește 200 milioane dolari în revista Forbes
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 feb 2022

Cel mai mare exchange de criptomonede din lume, Bianance, al cărui fondator a devenit recent unul dintre cei mai bogați oameni din lume, investește 200 milioane dolari în revista Forbes.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Binance va deveni astfel unul dintre primii doi cei mai mari proprietari ai Forbes, conform cnbc.

Investiția este efectuată într-un context în care Forbes va fi listat la Bursa de Valori din New York, sub simbolul FRBS.

Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente CITEȘTE ȘI Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente

În 2014, Forbes a vândut o participație de 95% către Integrated Whale Media, cu sediul în Hong Kong, la o evaluare de 475 de milioane de dolari.

Luna trecută, Changpeng "CZ" Zhao, fondatorul exchange-ului de criptomonede Bianance, a devenit unul dintre cei mai bogați oameni din lume, cu o avere de cel puțin 96 de miliarde de dolari, potrivit indexului miliardarilor Bloomberg.

Zhao se află pe locul 11 în clasamentul condus de Elon Musk (272 miliarde dolari), Jeff Bezos (191 miliarde de dolari) și Bernard Arnault (170 miliarde de dolari), scrie CNN.

EXCLUSIV DOCUMENT Reorganizarea Vămii: Posturile de conducere, împărțite între PSD și PNL. Vor angaja 400 de persoane. Din 2 direcții ale Vămii se fac 7 CITEȘTE ȘI EXCLUSIV DOCUMENT Reorganizarea Vămii: Posturile de conducere, împărțite între PSD și PNL. Vor angaja 400 de persoane. Din 2 direcții ale Vămii se fac 7

Averea lui Zhao rivalizează cu cea a fondatorului Oracle, Larry Ellison, și ascensiunea antreprenorului sino-canadian este considerată emblematică privind potențialul de îmbogățire al monedelor digitale. Anul trecut, alte personaje importante din lumea criptopmonedelor au intrat în rândul miliardarilor, precum Vitalik Buterin, creatorul criptomonedei ethereum, sau Brian Armstrong, fondatorul exchange-ului Coinbase, arată Digi 24.

Zhao a lansat Binance în 2017, iar acesta a devenit treptat unul dintre cele mai mari exchange-uri de criptomonede din lume. Potrivit unei postări pe blogul companiei, Zhao a crescut într-o familie de imigranți chinezi în Canada și a lucrat în trecut la McDonald's pentru a contribui la cheltuielile casei. După ce a studiat la Universitatea McGill, a lucrat la Bursa de Valori din Tokyo și Bloomberg.

"A aflat despre bitcoin în 2013, în timpul unui joc de poker, iar apoi s-a decis să se dedice complet domeniului", arată informațiile Binance. "Și-a vândut chiar și apartamentul pentru a cumpăra bitcoin", se arată pe blogul companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
binance
criptomonede