China, revenire în forță după izbucnirea pandemiei - Creștere record a economiei

China, revenire în forță după izbucnirea pandemiei - Creștere record a economiei
scris 16 apr 2021

Economia Chinei a crescut cu 18,3% în primele trei luni ale anului 2021, cea mai mare rată trimestrială de creștere înregistrată vreodată, confirmând viteza cu care țara își revine din pandemie, scrie Financial Times.

Creșterea produsului intern brut se datorează și unui efect statistic de bază, trimestrul I din acest an fiind comparat cu cel din 2020, perioadă în care economia suferea prima sa contracție din ultimele decenii. Cu toate acestea, datele subliniază ritmul rapid de recuperare în China, unde o frenezie a activității industriale combinată cu ratele scăzute de infectare cu Covid-19 au dus creșterea peste nivelurile pre-pandemice și mult dincolo de performanțele altor mari economii. "Economia a prezentat un impuls continuu de redresare stabilă în primul trimestru", arată Biroul Național de Statistică al Chinei într-un comunicat. „Cu toate acestea, trebuie să fim conștienți de faptul că epidemia Covid-19 se răspândește în continuare la nivel global și peisajul internațional este complicat de incertitudini ridicate”, scrie Hotnews.ro.

Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri CITEȘTE ȘI Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri

Saltul economic din primul trimestru are la bază creșterea cu 24,5% a producției industriale și cea a exporturilor, cu 14,1%. Extinderea a fost susținută și de consumul gospodăriilor, vânzările cu amănuntul crescând cu 34,2%.

EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București CITEȘTE ȘI EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București

Mai mulți oficiali de rang înalt au avertizat cu privire la riscurile prețurilor ridicate ale unor active în ultimele luni. Guo Shuqing, autoritatea de reglementare bancară din China, a declarat în martie că țara a fost expusă „bulelor” formate pe piețele internaționale dar și celei din propriul sector imobiliar.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
economie