Compania chineză Topband aduce în România milioane de dolari pentru o fabrică la Timișoara

Compania chineză Topband aduce în România milioane de dolari pentru o fabrică la Timișoara
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 28 nov 2022

Compania chineză Topband, furnizor de soluții de controlere electronice inteligente, și-a majorat capitalul social cu 10 milioane dolari, la 18,5 milioane dolari, pentru fabrica de la Timișoara.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

În urmă cu un an, Topband a anunțat Consiliul Județean Timiș că, până în primăvara anului 2022, vrea să operaționalizeze la Timișoara o fabrică de peste 12.000 de metri pătrați, cu posibilitate de extindere la 25.000 metri pătrați.

Ajutorul de stat a fost însă avizat de către autorități abia în primăvara acestui an.

Platforma online bulgară pentru telefoane second-hand Swipe.bg vine în România CITEȘTE ȘI Platforma online bulgară pentru telefoane second-hand Swipe.bg vine în România

Conform datelor anunțate anterior, într-o primă etapă vor fi angajate 300 de persoane, urmând ca la capacitate maximă fabrica să aibă nevoie de circa 1.000 de angajați.

Este estimată o producție de 9 milioane de piese, din care cea mai mare parte va fi pentru clienți din România.

UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes CITEȘTE ȘI UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes

Investiția totală este estimată la 30 de milioane de dolari.

Compania chineză este pe piață din 1996, fiind lansată în Parcul Industrial Hi-tech din Shenzhen, devenit cunoscut sub numele de „China Silicon Valley”. În 2007, Topband a devenit publică și a fost listată la Bursa de Valori din Shenzhen.

Topband are aproximativ 6.000 de angajați în opt țări de pe trei continente, cu trei baze de operare, în Shenzhen, Hangzhou și Huizhou, precum și un centru de cercetare și dezvoltare în Chongqing. 

viewscnt
Afla mai multe despre
topband
china
romania
timisoara