Compania imobiliară WdP, a uneia dintre cele mai bogate familii belgiene, are venituri duble în România și pregătește investiții de peste 60 milioane euro

Compania imobiliară WdP, a uneia dintre cele mai bogate familii belgiene, are venituri duble în România și pregătește investiții de peste 60 milioane euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 apr 2018

Dezvoltatorul belgian WdP a înregistrat anul trecut venituri de 5,2 milioane de euro din închirierea celor 14 parcuri industriale și logistice pe care le deține în România, față 2,2 milioane de euro în 2016, când avea doar 9 proiecte pe piața locală.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cele 14 proprietăți au o suprafață cumulată de peste 133.000 metri pătrați , acestea fiind complet închiriate. În plus, WdP deține în România circa 1,6 milioane de metri pătrați de teren, pentru proprietăți viitoare. În total, activele pe care compania le deține în România sunt evaluate la 134,8 milioane de euro, din care 75 milioane de euro reprezintă proiectele dezvoltate deja.

În 2016, WdP avea în România 9 proprietăți, cu o suprafață de 79.906 metri pătrați și 1,088 milioane de metri pătrați de teren.

Anul trecut, compania a construit proiecte la Cluj-Napoca, București, Oarja (jud. Argeș), Timișoara, care au atras investiții totale de 34 milioane de euro, pentru clienți precum Arcese, Decathlon, Kuehne + Nagel, Röchling, CEVA Logistics.

EXCLUSIV Pegas lansează serviciul de închiriere de biciclete, cu autoservire și \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Pegas lansează serviciul de închiriere de biciclete, cu autoservire și "parcări" în diferite zone. Cât va costa o cursă de 30 minute

Pentru acest an, WdP are programate investiții de 66 milioane de euro în România, în proiecte pe care le va construi până la finele anului în Cluj-Napoca, Ploiești, Roman, Oradea, Timișoara, Râmnicu-Vâlcea, Constanța, Oarja, Paulești (jud. Prahova). Toate proiectele sunt dezvoltate pe bază de contracte semnate, printre companiile care vor ocupa noile spații find Profi, Kamtec, Kuehne + Nagel, TE Connectivity Solutions, Faurecia, Inteva Products Salonta, CEVA Logistics, Vesta ceu Romania, Global Enterprises International și Norwest Romania.

Compania a anunțat anterior că are în vedere ca până în 2020 să ajungă la un portofoliu de 500 de milioane de euro în România.

EXCLUSIV Radu Enache, proprietarul lanțului hotelier Continental, negociază cumpărarea hotelului Golden Tulip Times din București, tranzacție de 5 milioane euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Radu Enache, proprietarul lanțului hotelier Continental, negociază cumpărarea hotelului Golden Tulip Times din București, tranzacție de 5 milioane euro

WDP este unul dintre cei mai importanti jucători belgieni pe piața proprietății industriale și semi-industriale, fiind controlat de familia DePauw, cu Tony De Pauw ca CEO, cu o avere estimată la 423,7 milioane euro.

În 2016, firma prin care investitorul belgian operează în România era deținută în proporție de 49% de omul de afacerei Jeroen Biermans, șeful WDP Development, subsidiara locală. La începutul acestui an, compania WdP și-a crescut participația la subsidiara din România de la 51% la 80%, decizia având la bază strategia companiei de a ajunge la un portofoliu de 500 milioane de euro pe piața românească.

viewscnt
Afla mai multe despre
wdp
romania
investitii