CONFIRMARE Tranzacție în criză: Miliardarul belgian Marc Coucke, acționar la cluburi de fotbal și câștigător al show-ului TV MasterChef, semnează o nouă achiziție în România

CONFIRMARE Tranzacție în criză: Miliardarul belgian Marc Coucke, acționar la cluburi de fotbal și câștigător al show-ului TV MasterChef, semnează o nouă achiziție în România
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 22 apr 2020

Compania belgiană Ceres Pharma, deținută de miliardarul Marc Coucke, semnează o nouă achizție în România, preluând distribuitorul de suplimente alimentare, cosmetice si dispozitive medicale Viva Pharma Distribution, un business lansat în 2006.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Cele mai sigure semnături electronice în contextul creșterii importanței tranzacțiilor la distanță CITEȘTE ȘI Cele mai sigure semnături electronice în contextul creșterii importanței tranzacțiilor la distanță

Tranzacția, anunțată luna trecută de Profit.ro, a fost confirmată acum oficial de compania belgiană.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Aceasta este a doua achiziție în străinătate a companiei belgiene, după Ceumed Ungaria.

"Sunt foarte fericit că am ajuns la un acord cu Viva Pharma. Ceres Pharma și Viva Pharma împărtășesc aceeași viziune și strategie de creștere și cunoaștem proprietarii de mult timp. Cu Viva Pharma ne vom consolida poziția în România și ne putem extinde în Europa Centrală și de Est”, spune Mario Debel, CEO Ceres Pharma. 

Viva Pharma, controlată de Valentin Hagiu, Nicolae Marinescu și Aurelian Mihăescu (fiecare cu câte 33%), a avut în 2018, ultimul an raportat, afaceri de 12,1 milioane lei și un profit net de 830.861 lei, cu 18 angajați.

În portofoliul distribuitorului sunt branduri precum SeptiMar, ParasiteS, LaxaClean, SantaDerm, Mobilin și SeptiClean. Acum, vor fi preluate toate mărcile și produsele Viva Pharma, ca și angajații.

Valentin Hagiu, director comercial Viva Pharma, și Antonio Marinescu, Marketing Manager Viva Pharma, vor rămâne în board.

„Suntem foarte mândri că facem parte dintr-un grup mai mare, precum Ceres Pharma. Împreună vom fi mai puternici pentru a realiza planul nostru ambițios de creștere în România și vom putea, de asemenea, să vindem portofoliul nostru actual de produse și noi produse inovatoare în Europa Centrală și de Est”, spune Valentin Hagiu.

EXCLUSIV Milionarul belgian Jan Van Geet intră pe piața bucureșteană a spațiilor de depozitare cu un mare proiect CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Milionarul belgian Jan Van Geet intră pe piața bucureșteană a spațiilor de depozitare cu un mare proiect

În noiembrie 2018, compania belgiană a preluat și afacerea din România a companiei farmaceutice ungare Ceumed, controlată de Ildiko Balazsi și concentrată în principal pe produse de îngrijire a copiilor.

Coucke (54 de ani), creditat anterior de Forbes cu o avere de 1,2 miliarde dolari, este conducător al clubului de fotbal belgian KV Oostende și acționar la clubul francez de fotbal Lille, cu o participație de 5%. În 2012, a câștigat versiunea belgiană a show-ului TV MasterChef.

CONFIRMARE Tranzacție în criză: Miliardarul belgian Marc Coucke, acționar la cluburi de fotbal și câștigător al show-ului TV MasterChef, semnează o nouă achiziție în România

Ceres Pharma are circa 100 de angajați și venituri anuale de aproximativ 20 de milioane de dolari, cu operațiuni în 15 țări. Portofoliul său include 14 branduri de produse farmaceutice și de îngrijire personală, printre care Belene, CalxPlus, MagnePure, Primrose, FlexiPure.

Tranzacție: Lanțul Nordsee, pe piață de 120 ani, prezent și în România, a fost cumpărat după 2 ani de negocieri de un fond de investiții care operează și restaurante Burger King, Quick și O\'Tacos CITEȘTE ȘI Tranzacție: Lanțul Nordsee, pe piață de 120 ani, prezent și în România, a fost cumpărat după 2 ani de negocieri de un fond de investiții care operează și restaurante Burger King, Quick și O'Tacos

Compania și-a propus să se dezvolte rapid, printr-o campanie accelerată de achiziții, preluând brandurile Pharco, CalxPlus, Primrose, Etixx Sports Nutrition, Mithra. Achiziția Ceumed a fost prima care deschide porțile pentru Ceres Pharma spre piața din Europa Centrală și de Est.

viewscnt
Afla mai multe despre
ceumed
coucke
masterchef
farmaceutic