CreditAmanet - Focus pe online și evaluarea oportunităților de piață pentru extinderea rețelei de agenții

CreditAmanet - Focus pe online și evaluarea oportunităților de piață pentru extinderea rețelei de agenții

Cosmin Popovici

Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iun 2023

Compania românească de tip holding CreditAmanet, pe piață de circa de 15 ani, a înregistrat în 2022 o creștere cu 30% a cifrei de afaceri comparativ cu anul anterior, ajungând la 80,5 milioane de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

CreditAmanet raportează și un profit net de 10,3 milioane lei, cu 27% mai mare față de 2021. Din profitul net obținut în 2022, compania a decis acordarea de dividende de 35% acționarilor săi, diferența de 65% fiind capitalizată și reinvestită.

Platforma de livrări la domiciliu a eMAG, capitalizare de 25 milioane de lei CITEȘTE ȘI Platforma de livrări la domiciliu a eMAG, capitalizare de 25 milioane de lei

„În ciuda provocărilor întâmpinate în decursul anului, sunt încântat că fluxurile noastre diversificate de venit au performat extrem de bine și am obținut profituri anuale solide”, spune Cosmin Popovici, CEO-ul CreditAmanet.

Compania și-a crescut numărul de salariați cu circa 15%,  ajungând în acest moment la un număr total de peste 150 de angajați în agențiile sale din București și în cele de la nivel național.

Pentru 2023, compania estimează o creștere de 25% atât a cifrei de afaceri, cât și a profitului. „Anul acesta continuăm să ne concentrăm pe îmbunătățirea performanței rețelei existente de agenții, dezvoltarea prezenței noastre online, evaluarea oportunităților de piață pentru extinderea rețelei de agenții, consolidarea unor practici sustenabile prin intermediul politicilor noastre ESG. Cu toate că înțelegem pe deplin provocările economice care ne așteaptă, având un brand de încredere și un model de afaceri diversificat și rezilient, rămân extrem de optimist în ceea ce privește perspectivele viitoare ale CreditAmanet”, declară CEO-ul companiei.

SURPRIZĂ Un nou jucător IT vine la cota BVB CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ Un nou jucător IT vine la cota BVB

CreditAmanet operează 24 de agenții în București, Ilfov, Sibiu, Brașov, Piatra Neamț, Focșani, Bacău, Galați și Constanța, Tg. Mureș, Buzău și Ploiești.

CreditAmanet și-a schimbat anul trecut forma juridică și a devenit societate pe acțiuni.

În acest moment, pachetul de acțiuni al companiei numără 150 milioane de unități. Pachetul majoritar de 87,2 % este deținut de familia Diaconu, prin DIAMOND CAPITAL HOLDING. Vicepreședintele companiei și directorul de operațiuni, Valentin Petcu, are 8,5% unități, iar Cosmin Popovici, CEO CreditAmanet, deține 4,3% . „În planul de dezvoltare al companiei există și opțiuni de pachete minoritare de acțiuni pentru angajați”, spune Cosmin Popovici, CEO-ul companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
creditamanet
societate pe acțiuni