Cristian Pandel duce Christian Tour și la Londra și lansează, în paralel, și o firmă de transport cu autocarul

Cristian Pandel duce Christian Tour și la Londra și lansează, în paralel, și o firmă de transport cu autocarul
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 9 feb 2016

Cristian Pandel (40 de ani), proprietarul Christian Tour, agenția din România care vinde cele mai multe vacanțe, deschide un birou și la Londra, după ce a intrat în ultimul an cu agenții și în Polonia, Ungaria, Serbia și Republica Moldova. În paralel, Pandel lansează și o firmă de transport cu autocarul care va opera curse între România și Grecia, Turcia, Austria sau Bulgaria.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Memento Bus va fi, după cum anunță Christian Tour, primul "smart cost bus" din România, cu un sistem de funcționare similar operatorilor aerieni low cost. Firma va opera curse de transport care vor lega diverse orașe din România de destinații turistice precum Grecia, Turcia, Bulgaria, Austria și altele.

Totodată, Christian Tour va avea o agenție în Londra, după ce în ultimul an a deschis reprezentanțe în străinătate, în Polonia, Ungaria, Serbia și Republica Moldova. Memento Group of Companies, cum se numește societatea care reunește birourile Christian Tour din peste zece țări, are sediul central la Londra. Din grup fac parte și Memento Turcia, Memento Spania și o divizie hotelieră sub brandul Memento Hotels, cărora li se alătură acum și compania de transport turistic Memento Bus.

Josef Goschy: Când aud de bănci, mă ia dracu CITEȘTE ȘI Josef Goschy: Când aud de bănci, mă ia dracu

Christian Tour anunță că a încheiat anul 2015 cu afaceri de 60 de milioane de euro, în creștere cu 16% față de rezultatele obținute în 2015. Cifrele clasează Christian Tour pe locul 2 în topul agențiilor de turism din România, după Touring Europabus, deținută de Dragoș Anastasiu, care și-a schimbat anul trecut codul CAEN din "transporturi" în "agenție de turism". Anterior, Touring era recunoscută ca a doua mare companii de transport internațional de persoane după Atlassib. Cu 200.000 de turiști în 2015, Christian Tour este, însă, cel mai mare vânzător de vacanțe din România și cel mai mare operator de chartere din țară.

Compania a fost fondată și este deținută de Christian Pandel (80%), care i-a cedat în urmă cu câțiva ani 20% din acțiuni fratelui său, Marius Pandel. Acesta din urmă a fost desemnat de Cristian Pandel să conducă agenția, fratele mai mare ocupându-se de dezvoltarea internațională a grupului.

Printre concurenții Christian Tour se numără, printre alții, Paralela 45, Eximtur, Touring Europabus, Happy Tour, Aerotravel și Cocktail Holidays.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
christian tour
agentie
londra
companie
autocare
memento bus