Enel câștigă primul proiect de energie regenerabilă în Argentina, estimat la 130 milioane dolari

Enel câștigă primul proiect de energie regenerabilă în Argentina, estimat la 130 milioane dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 dec 2017

Grupul italian Enel, prin intermediul subsidiarei sale Enel Green Power Argentina, a anunțat miercuri că a obținut dreptul de a construi parcul eolian de 100 MW Pampa, în a doua rundă a licitației de energie regenerabilă lansată în cadrul RenovAr, investiția fiind estimată la 130 milioane dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Licitația a avut loc în cadrul proiectului de dezvoltare a producției de energie curată, lansat de Ministerul Energiei din Argentina. Capacitatea atribuită în licitație a crescut în această etapă la peste 1.800 MW, de la 1.200 MW, scrie News.ro.

"Acest succes reprezintă un pas important pentru noi într-o țară care urmărește să crească în mod semnificativ ponderea energiei verzi în mixul său de producție. Această evoluție pozitivă va pune în sfârșit la dispoziție resursele abundente ale țării pentru un nou ciclu de investiții în beneficiul unei dezvoltări sustenabile în viitor", a declarat Antonio Cammisecra, directorul Enel Green Power, divizia globală de energii regenerabiledin cadrul Enel.

Dezvoltatorul P3 extinde parcul logistic din București cu un nou depozit de până la 100.000 metri pătrați. Mișcarea, explicată prin cererea crescută din partea clienților CITEȘTE ȘI Dezvoltatorul P3 extinde parcul logistic din București cu un nou depozit de până la 100.000 metri pătrați. Mișcarea, explicată prin cererea crescută din partea clienților

Enel investește aproape 130 de milioane de dolari americani în construirea parcului eolian. Proiectul, care va deveni operațional în prima jumătate a anului 2020, va fi susținut prin contracte de cumpărare a energiei electrice (Power purchase agreement – PPA) semnate pe o perioadă de 20 de ani pentru vânzarea integrală a energiei regenerabile produsă de această unitate către compania de administrare a pieței engros de energie electrică din Argentina, CAMMESA. Când va deveni funcțional, parcul Pampa va putea produce o cantitate de aproximativ 500 GWh pe an.

În Argentina, Enel operează centrale termoelectrice și hidroelectrice cu o capacitate totală de aproximativ 4,5 GW și deservește aproximativ 2,5 milioane de clienți din zona Buenos Aires.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel
argentina