România a fost și în 2024, pentru al treilea an consecutiv, cel mai important furnizor de benzină al Ucrainei, rafinăria Petrobrazi continuând să fie principala sursa de alimentare a Kievului. Proprietarul acesteia, OMV Petrom, și-a majorat cu aproape 40% cantitățile livrate Kievului de la 206 mii tone în 2023 la 283 mii tone în 2024, conform analizei Profit.ro.
Chile înregistrează la acest moment o pană de curent generală, pe întreg teritoriul. VIDEO MAI JOS
Ministerul Finanțelor anunță că a aplicat cota redusă de TVA pentru bateriile de stocare în conformitate cu legislația adoptată de Parlamentul României, care prevede explicit că această facilitate fiscală se aplică doar în cazul sistemelor fotovoltaice off-grid, și nu pentru cele on-grid sau hibride.
În proiect este implicat și gigantul energetic Masdar din Emiratele Arabe Unite, cu care compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, vrea să înființeze o societate joint-venture care să dezvolte proiecte de generare de energie verde.
Guvernul pregătește legislația de formare a comunităților de energie din surse regenerabile.
Autoritățile din regiunea separatistă Transnistria vor majora tarifele la gaze pentru cetățeni, după respingerea acordului de furnizare cu Uniunea Europeană care impunea creșterea prețului la gaze pentru consumatori, informează agenția EFE.
Într-o dimineață rece la Marea Neagră, soarele strălucește în camera de navigare a platformei de foraj offshore Transocean Barents, ancorată în portul românesc Constanța, transmite Reuters.
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, anunță lansarea a două noi metode de plată a facturilor: Google Pay și Apple Pay, implementate de către PayU GPO, liderul plăților digitale din România.
Autorizația de construire a conductei Tuzla-Podișor, proiect al companiei de stat Transgaz, care va transporta gazele naturale ce vor fi extrase din cel mai mare zăcământ offshore de profil din Marea Neagră, Neptun Deep, a fost contestată în instanța de judecată de către organizația de mediu Bankwatch România, care a solicitat anularea autorizației.
Sistemul centralizat de încălzire din București ar putea fi alimentat în viitor și cu agent termic produs din energie electrică fotovoltaică și eoliană.