Acord între Irak, BP, Shell și Lukoil pentru reluarea investițiilor

Acord între Irak, BP, Shell și Lukoil pentru reluarea investițiilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 aug 2016

Autoritățile din Irak au ajuns la un acord cu grupurile BP, Shell și Lukoil pentru reluarea investițiilor în proiectele petroliere dezvoltate de acestea, producția urmând să crească în 2017, au declarat oficiali citați de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Investițiile ar fi urmat să aibă loc din primul semestru, dar au fost suspendate din cauza prețurilor scăzute ale petrolului.

În urma investițiilor, producția de țiței a Irakului ar urma să crească anul viitor cu 250.000-350.000 de barili pe zi, au spus oficialii irakieni, arată news.ro.

Irakul produce în prezent circa 4,6 milioane de barili de petrol pe zi, majoritatea la exploatările din sudul țării.

Companiile de petrol, gaze, minerale și din sectorul forestier, obligate să declare plățile către guvernele țărilor în care lucrează CITEȘTE ȘI Companiile de petrol, gaze, minerale și din sectorul forestier, obligate să declare plățile către guvernele țărilor în care lucrează

Statul irakian este al doilea mare producător de petrol din cadrul OPEC, după Arabia Saudită, iar majorarea livrărilor, care are loc și Iran, ar putea agrava supra-oferta din piață și să complice discuțiile dintre producătorii din interiorul și din afara organizației, legate de măsurile de susținere a cotațiilor.

Reprezentanții Shell, BP și ai Lukoil au refuzat să comenteze.

BP a convenit să investească 1,8 miliarde de dolari la exploatarea Rumaila. Inițial, investiția ar fi urmat să se ridice la 3,5 miliarde de dolari, sumă revizuită ulterior la 2,5 miliarde de dolari.

Shell va cheltui în Irak 742 de milioane de dolari, sumă revizuită de la 1,5 miliarde de dolari.

Lukoil va investi 1,08 miliarde de dolari, la jumătate comparativ cu suma prevăzută anul trecut, de 2,1 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
irak
shell
lukoil
bp
petroliere