ANRE: Furnizorii de energie trebuie să achiziționeze 3,8 milioane de certificate verzi aferente trimestrului doi

ANRE: Furnizorii de energie trebuie să achiziționeze 3,8 milioane de certificate verzi aferente trimestrului doi
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 aug 2020

Operatorii economici care desfășoară activități de furnizare a energiei sunt obligați să achiziționeze un număr total de 3,8 milioane de certificate verzi aferente trimestrului doi al acestui an, potrivit unui document postat pe site-ul Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Electrica Furnizare trebuie să cumpere cele mai multe certificate verzi, respectiv 842.605, urmată de Enel Energie Muntenia, cu 423.683 de certificate, Enel Energie - cu 400.736 de certificate, E.ON Energie - 370.888, CEZ Vânzare - 322.176 și Tinmar Energy - 248.609 de certificate, arată Agerpres.

Un adevăr incomod pentru gazul din Marea Neagră. Giganții petrolieri globali au pus stop explorării, rezerve de 125 de miliarde de barili vor rămâne definitiv îngropate CITEȘTE ȘI Un adevăr incomod pentru gazul din Marea Neagră. Giganții petrolieri globali au pus stop explorării, rezerve de 125 de miliarde de barili vor rămâne definitiv îngropate

Certificatele verzi sunt titluri pe care le primesc producătorii de energie regenerabilă și pe care aceștia le vând pe o piață specializată pentru un câștig în plus față de prețul propriu-zis al energiei.

Furnizorii sunt obligați să cumpere un număr de certificate verzi, proporțional cu cantitatea de energie livrată.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
anre
energie