Australienii de la ADX Energy au verde de la ANRM să cumpere licența de producție gaze Iecea Mare de la cel mai important producător independent de gaze naturale din România

Australienii de la ADX Energy au verde de la ANRM să cumpere licența de producție gaze Iecea Mare de la cel mai important producător independent de gaze naturale din România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 26 oct 2018

Compania australiană de petrol și gaze ADX Energy, care deține 50% din concesiunea de hidrocarburi Parța, din județul Timiș, a obținut aprobare de la ANRM pentru transferul licenței de producție aferentă zonei Iecea Mare de la Amromco Energy către subsidiara locală ADX Energy Panonia.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

În vară, ADX Energy a semnat un acord cu Amromco, cel mai important producător independent de gaze naturale din România, pentru achiziția licenței de producție Iecea Mare, zonă situată în interiorul perimetrului Parța. Licența de producție acoperă o suprafață de 4,7 kilometri pătrați și expiră în noiembrie 2034.

Potrivit acordului, ADX Energy va plăti Amromco Energy 30.000 de euro, plus o redevență de 5% pentru gazele care ar putea fi extrase în zona Iecea Mare.

ULTIMA ORĂ OMV amână decizia de investiție în gazele din Marea Neagră. CEO: Legea offshore a fost votată prea târziu și ne restricționează vânzările. Detalii la Profit Energy.forum CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ OMV amână decizia de investiție în gazele din Marea Neagră. CEO: Legea offshore a fost votată prea târziu și ne restricționează vânzările. Detalii la Profit Energy.forum

Licența Iecea Mare nu include infrastructuri active de petrol și gaze, însă se suprapune cu resurse contingente și potențiale vizate de programul de evaluare în perimetrul Parța, iar australienii estimează că vor putea începe producția comercială de gaze fără a fi nevoiți să obțină licență de producție pentru întreg perimetrul Parța.

Perimetrul Parța, situat în apropiere de granița cu Serbia, are o suprafață de 1.200 kilometri pătrați și conține 7 câmpuri de hidrocarburi cu resurse totale identificate de circa 8,6 miliarde metri cubi de gaze naturale și 47 milioane barili de petrol.

“ADX este mulțumită de aprobarea tranferului licenței de producție Iecea Mare de către autoritățile române și de progresele operaționale în cadrul programului de evaluare Parța. Iecea Mare este un important activ strategic și strategic”, spune Ian Tchacos, președintele executiv al ADX Energy, .

ADX Energy deține, prin intermediul Danube Petroleum, 71% din acțiunile ADX Energy Panonia, restul de 29% din pachetul de acțiuni fiind controlat de firma britanică Reabold Resources, în urma unei investiții recente de 2 milioane de dolari.

Danube Petroleum are o participație de 50% la licența de explorare pentru perimetrul Parța și deține 100% din proiectul de evaluare a perimetrului. Cealaltă jumătate din licența Parța este deținută de compania austriacă Rohöl-Aufsuchungs Aktiengesellschaft (RAG).

viewscnt
Afla mai multe despre
adx energy
iecea mare
licenta productie
transfer
amromco
parta
anrm
aprobare