Australienii de la ADX Energy au încasat 1,5 milioane dolari din acordul convenit cu firma britanică de investiții Reabold Resources pentru proiectul din România

Australienii de la ADX Energy au încasat 1,5 milioane dolari din acordul convenit cu firma britanică de investiții Reabold Resources pentru proiectul din România
scris 25 sep 2018

Compania australiană de petrol și gaze ADX Energy, care deține 50% din concesiunea de hidrocarburi Parța, din județul Timiș, a încasat 1,5 milioane dolari de la firma britanică de investiții Reabold Resources pentru proiectul din România, reprezentând a doua tranșă din acordul investiției inițiale de 2 milioane dolari convenit la finele anului trecut.

În schimbul investiției, Reabold Resorces a preluat o participație de 29% la subsidiara ADX, Danube Petroleum Ltd., prin care australienii controlează 50% din licența Parța și 100% din programul de explorare a perimetrului. Restul de 50% din licența Parța este deținut de compania austriacă Rohöl-Aufsuchungs Aktiengesellschaft (RAG).

În vară, ADX Energy a semnat un acord cu Amromco Energy, cel mai important producător independent de gaze din România, pentru achiziția licenței de producție aferentă zonei Iecea Mare, situată în interiorul perimetrului Parța.

Perimetrul Parța, situat în apropiere de granița cu Serbia, are o suprafață de 1.200 kilometri pătrați și conține 7 câmpuri de hidrocarburi cu resurse totale identificate de circa 8,6 miliarde metri cubi de gaze naturale și 47 milioane barili de petrol.

OMV a finalizat preluarea preluarea unei participații la un zăcământ de gaze naturale din Rusia CITEȘTE ȘI OMV a finalizat preluarea preluarea unei participații la un zăcământ de gaze naturale din Rusia

Banii vor fi investiți pentru prima dintre cele două sonde de explorare pe care ADX le va fora la Parța și pentru care australienii estimează un potențial recuperabil de aproximativ 935 milioane metri cubi de gaze și venituri brute între 13 și 85 milioane dolari.

Pentru forarea celei de a doua sonde, ADX vrea să atragă o investiție suplimentară de 2-3 milioane dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
adx energy
parta
timis
reabold resources
investitie
sonde