Avertisment ANRE: Există riscul ca, la iarnă, să nu poată fi alimentați cu gaze toți consumatorii din România!

Avertisment ANRE: Există riscul ca, la iarnă, să nu poată fi alimentați cu gaze toți consumatorii din România!
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 aug 2019

Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE) atrage atenția, într-un document, că există riscul ca, la iarnă, să nu poate fi alimentați toți consumatorii de gaze din România, având în vedere că există "suspiciuni rezonabile" ca fluxul de gaze din import prin Ucraina să fie redus.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

"Având în vedere că pentru iarna 2019-2020 sunt suspiciuni rezonabile ca furnizarea gazelor naturale pe direcția Ucraina să fie redusă, există riscul neasigurării cu gaze naturale pentru toți consumatorii, motivat de asemenea de capacitatea redusă a celorlalte puncte de interconectare. În aceste condiții, ar putea fi necesară întreruperea unor categorii de consumatori și trecerea unor grupuri termoenergetice la funcționarea pe păcură", se arată într-un document postat pe site-ul ANRE.

Incertitudini pe piața de energie, după abrogarea unor articole din OUG 114, într-o perioada cu prețuri mari CITEȘTE ȘI Incertitudini pe piața de energie, după abrogarea unor articole din OUG 114, într-o perioada cu prețuri mari

Aceasta este pentru prima dată când autoritățile din România vorbesc de pericolul ca importurile de gaze să fie periclitate de faptul că acordurile între Rusia și Ucraina pentru tranzitul de gaze încetează la 31 decembrie 2019, scrie Agerpres.

Până acum, Transgaz afirma, în documentele publice, că partea română nu a primit nicio informare cu privire la fluxul de gaze din Rusia via Ucraina. 

viewscnt
Afla mai multe despre
anre
gaze