Britanicii de la Vast Resources varsă 8 milioane dolari în două mine din România

Britanicii de la Vast Resources varsă 8 milioane dolari în două mine din România
Ana Iliescu
Ana Iliescu
scris 28 mar 2017

Compania minieră britanică Vast Resources, cu operațiuni în România și Zimbabwe, va aloca în acest an 8 milioane de dolari pentru investiții în cele două mine polimetalice pe care le administrează în România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Banii vor fi investiți în redeschiderea minei polimetalice de la Băița Plai, după obținerea licenței de exploatare, și în extinderea minei de la Mănăila, dar vor fi folosiți și pentru proiecte noi la Piciorul Zimbrului și Măgura Neagră, din apropierea comunei Zagra (județul Bistrița-Năsăud).

„Procesele de prospectare și explorare vor dura o perioadă mai lungă și vom investi în acestea încontinuu, printr-un flux de numerar”, a spus Andrew Prelea, președintele Vast Resources, pentru Profit.ro.

O parte din fonduri va fi folosită și în cheltuielile generale ale companiei și în training-uri de instruire a angajaților pentru noile tehnologii din metalurgie. „Vom investi atât în tehnologie, cât și în personalul care face parte din companie”, a arătat Prelea.

FOTO Schaeffler produce la Brașov primul rulment etanș uriaș din lume pentru companiile din minerit CITEȘTE ȘI FOTO Schaeffler produce la Brașov primul rulment etanș uriaș din lume pentru companiile din minerit

Totodată, compania a anunțat că a avansat cu proiectul de ecologizare început la Fâneața, Bihor, anticipând finalizarea raportului JORC (Joint Ore Reserves Committee) cu rezultatele la sfârșitul lunii mai. „Odată ce rezultatele sunt finale și avem cea mai eficientă metodă de extragere a metalelor din steril, procesul ar trebui să se întindă pe parcursul a 2-3 ani”, a precizat președintele companiei.

În ultimele șase luni ale anului precedent, Vast Resources a înregistrat venituri de peste 2,25 milioane de dolari de la mina Mănăila.

Compania britanică și-a asigurat finanțarea externă de 8 milioane de dolari prin vânzarea unei participații de aproape 50% la minele de aur din Zimbabwe și contractarea unui împrumut. Anul trecut, Vast Resources a investit 5,5 milioane de dolari în România, în special în îmbunătățirea minei Mănăila, în mentenanța minei de la Băița Plai și în începerea procesului de ecologizare a iazurilor de decantare ale minei din județul Bihor.

viewscnt
Afla mai multe despre
vast
mine
britanici