Calcule - Noii proprietari greci ai Enel România își vor revizui ținta de profit operațional anual

Calcule - Noii proprietari greci ai Enel România își vor revizui ținta de profit operațional anual
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 ian 2024

Grupul grec Public Power Corporation (PPC), care anul trecut a finalizat preluarea principalelor active și operațiuni din România ale italienilor de la Enel, tranzacție anunțată în premieră de Profit.ro, își va revizui, cel mai probabil, ținta privind profitul operațional recurent (EBITDA) anual la nivel de grup pentru 2027 de la actualul nivel de 1,7 miliarde euro la 2 miliarde euro, potrivit analiștilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Țintele de profit și investiții, precum și celelalte planuri ale PPC pentru perioada 2024-2027, inclusiv cele privind România, vor fi anunțate oficial de CEO-ul Georgios Stassis în cadrul evenimentului corporativ Capital Markets Day, care se va desfășura la Londra pe 23 ianuarie.

FOTO Proprietarul Zara a decis unde duce în România, în premieră pentru regiune, al doilea magazin al brandului care vinde la preț redus CITEȘTE ȘI FOTO Proprietarul Zara a decis unde duce în România, în premieră pentru regiune, al doilea magazin al brandului care vinde la preț redus

Dacă cifrele se vor confirma, va fi un mare pas pentru companie, care în 2020 a avut un EBITDA recurent de sub 1 miliard euro, mai precis de 900 milioane euro″, scrie sursa citată. Conform acesteia, este de așteptat și ca PPC să reia, după mulți ani, distribuirea de dividende către acționari, prima urmând să fie efectuată din profitul anului 2023.

PPC și-a majorat profitul operațional recurent cu peste 45% în primele 9 luni ale anului trecut, de la 644 la 937 milioane euro.

VIDEO&FOTO Noile troleibuze ale polonezilor au pornit spre România CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Noile troleibuze ale polonezilor au pornit spre România

Analiștii, citați de presa elenă, se așteaptă și la majorarea țintei privind investițiile din perioada 2024-2027, cifrată în prezent la 9,3 miliarde euro. Aceștia estimează că, pentru 2027, PPC își va fixa un obiectiv de instalare de capacități noi de producție verzi (eoliene, fotovoltaice, hidro, hidrogen și altele) de cel puțin 10 GW, în Grecia, România și alte țări din Balcani.

PPC, la care cel mai mare acționar este statul elen, cu peste 34% din capital, a transmis pe 25 octombrie că a finalizat tranzacția de achiziție a operațiunilor din România ale grupului italian Enel. Grecii au plătit aproximativ 1,240 miliarde de euro, echivalentul unei valori a companiilor de aproximativ 1,900 miliarde de euro. A doua zi a fost anunțată și noua conducere.

viewscnt
Afla mai multe despre
public power corporation ppc
ppc enel
profit ppc enel
investiții ppc enel